Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

Sabah ve Takvim gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, BBP Lideri merhum Muhsin Yazıoğlu'nun helikopter kazasının iddianame haline getirilebileceğini öne sürdü.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit bu haftaki bölümünde izleyicilerinin karşısına Muhsin Yazıcıoğlu özel bölümü ile çıktı. BBP Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümünün masaya yatırıldığı programa konuk olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, radarların devre dışı kaldığı saatlerle helikopterin düşüş saatlerinin aynı zaman dilimine denk gelmesinin tesadüfle yorumlanamayacağını söyledi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

SUİKAST İDDİANAMESİ GELİYOR

Takvim Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ise çok yakında bu kaza ile ilgili bir soruşturma dosyası açılacağını ifade ederek “ Çok yakında bir iddianame geliyor. Burada bazı isimlerde yargılanacak bu belli ve gözüküyor. Bu yargılamada bir çok insanı rahatlatacaktır. Özel yetkili savcımızın Muhsin Yazıcıoğlu iddianamesi geliyor. Oraları bekleyelim. Bu iş bir yerden başlar, adım adım gelir.” dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

RASİM OZAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Programda yayınlanan VTR’ler stüdyoda duygusal anların yaşanmasına neden olurken, Rasim Ozan Kütahyalı, kazadan hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in son telefon konuşmalarının yayınlandığı VTR bandını izledikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

BBP’DEN GENELKURMAY’A ÇAĞRI
Genelkurmay’dan konu ile ilgili bir açıklama beklediklerini kaydeden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici “Kazayla ilgili en önemli şüphe, bölgedeki askeri uçuşlarla ilgilidir. İddiaya göre savaş uçaklarının uçuşları sırasında oluşan kuvvetli rüzgar, helikopterleri düşürebiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, bu iddiaya ilk önce cevap vermedi, sonra da "bizim böyle bir uçuşumuz yok" denildi. Peki ilgili hava sahası kime ait? Biz bu sorumluluk sahası kime aitse ona cevap vermesini istiyoruz. Bu açıklamaların ardından da Genelkurmay, helikopterin uçuş sahasının 28 kilometre uzağında bir uçuşun gerçekleştiğini açıkladı. Sonra uçuşları kaydetmediği iddia edilen radarlar gündeme geldi. Bu konuyla ilgili Genel Kurmay'ın açıklama yapması gerekiyor. Genel Kurmay Başkanımızdan, asla üzerinde soru işareti bırakmaması için radar ve uçuşlar için, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bize yahut savcıya tüm belgeleri vermesini istiyoruz. Askeri makamlar terörle mücadelede, bölgenin BBG evi gibi izlendiği söyledi. Peki Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında düşen bir helikopter, 46 saat nasıl bulunamadı?” diye konuştu.

DOSYAYA BAKAN SAVCI DEĞİŞSİN

Davaya bakan özel yetkili cumhuriyet savcısının, iş yükünün ağır olduğunu söyleyen Destici, aynı savcının Zirve Kitapevi Cinayeti'ne de baktığını kaydetti. Zirve Davası dosyasına yeni bir savcı atanması gerektiğini söyleyen Destici, dava sürecinin uzamaması ve bu davanın bir önce sonuca ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

NTV MUHSİN BAŞKANI NE ZAMAN HABER YAPMIŞ

Canlı yayına telefonla bağlanan Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise arama kurtarma çalışmalarını “rezalet” olarak tanımladı. Gülefer Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
"Kaza öncesinde ne olduğunu kimse bilmiyor. Kaza öncesi radar kayıtları ve diğer veriler ortaya çıkar. Kaza sonrasıyla ilgili söylenecek çok şey var. İsmail saatlerce konuşuyor; ancak ne hikmetse bulunamıyor. Nasıl kriz masası anlayabilmiş değilim. Arama kurtarma çalışmaları tam bir fiyaskodur. Ben de o dağlarda arama kurtarma çalışmalarında bulundum ve bunu kendi gözlerimle gördüm.”
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter düşmeden önce NTV santralinden defalarca arandığı ortaya çıkması konusunda ise Gülefer Yazıcıoğlu şunları söyledi.
“Yurtdışında yaşayan mutlaka yakınlarınız vardır. Sizi aradıkları zaman sizin telefonunuza onların saatleri mi düşüyor, yoksa Türkiye saati mi? Türkiye saati görünüyor telefonlarda. O zaman insanlar düşünmeli. Muhsin başkanın telefonuna da arandığında Türkiye saati düşer değil mi? Ben bunu ısrarla söylüyorum. Muhsin başkanı NTV ne zaman haber yapmış, ne zaman haber kaygısı ile aramış ki o zaman aramış. İlk zamanlarda da kendileri ile çeliştiler zaten.” diyerek enteresan bir bilgiyi paylaştı.

Rasim Ozan Kütahyalı'dan müthiş iddia

O SIR MUHSİN YAZICIOĞLU İLE ARAMIZDA KALACAK

Muhsin Yazıcıoğlu’nun kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu ise, ölümünde önce Yazıcıoğlu’nun kendisi ile bazı bilgiler paylaştığını ve o bilgileri açıklamayacağını söyledi. “O rahmetli ile benim aramda kalacak” diyen Yusuf Yazıcıoğlu “Ölene kadar aramızda kalacak. Onun sırlarını ben bilirim, benimkini de o bilirdi.” dedi.

BEYAZ GAZETE