ÖSYM LYS 2011 sonuçları (www.osym.gov.tr)

ÖSYM LYS sonuçları burada! ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

ÖSYM LYS 2011 sonuçları (www.osym.gov.tr)
ÖSYM LYS sonuçları burada! ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

2011 LYS sonuçları için ÖSYM hazırlıklarını tamamladı. ÖSYM 2011 LYS sonuçları duyurusunda geçen yıllarda olduğu gibi gecikti. ÖSYM resmi sitesinden 2011 LYS sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizden de duyurulacak.

Yüzbinlerin kaderini belirleyen LYS sonuçları 2011 için bugun kader günü. 2011 LYS sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesinden ve eş zamanlı olarak Beyaz Gazete'den yayınlanacak. ÖSYM sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde duyurulmaktadır.

LYS’de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ile Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak sıralandı.

LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI HEMEN TIKLAYINIZ

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesi'nden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesi'nden Utku Evci birinci oldu.

LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesi'nden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesi'nden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.

EN BAŞARILI LİSELER FEN LİSELERİ

LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, ''İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir'' açıklaması yaptı.

LYS'DE 3K SÜRPRİZİ

En başarılı illler: Kilis, Kırşehir, Karabük.

EN BAŞARISIZ İLLER 'HAT'TI

En başarısız iller: Hakkari, Ağrı, Tunceli

LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı.

1 SORU İPTAL

Fen bilimleri testinde Kimya bölümünün 16. sorusu iptal edildi

TERCİH İŞLEMLERİ

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00'de sona erecek

2011 LYS sonuçları için bilgisayar başına geçen adaylar sitemizden LYS 2011 sınav sonuçlarını merakla bekliyor.ÖSYM'den gelecek LYS sonuçları ile adaylar rahat bir nefes alacak. 2011 LYS sonuçları haftasonu açıklanmadığı için yüz binlerce öğrenci ÖSYM'ye tepkili.2011 LYS sonuçları 14:00'te açıklanacak.

YGS bitti LYS bitti gözler ÖSYM'ye dikildi. ÖSYM bugün saat 14:00'te puanları açıklayacak. Adaylar artık bunu bekliyor. LYS'ye 895 bin aday başvurmuştu. Sonuçlar açıklandıktan sonra ayrı bir heyecan başlayacak. Çünkü sonuçlarının ardından tercih işlemleri başlayacak. Bu tercih işlemlerinin ardından da yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işleminde en önemli konu kontenjanlar. Bu sene adayların sayısı da kontenjanlar sayısı da artırıldı.

Uzmanlara göre adayın okumak istediği bölüm aldığı puandan çok daha önemli. Bu yıl kontenjanların artması nedeniyle sınava girenlerin daha şanslı olduğunu söyleyen uzmanlar adayların iyi bir tercih listesi oluşturmaları gerektirdiği vurguluyor. Uzmanlara göre adaylar tercih edecekleri üniversiteler hakkında iyi bir araştırma yapmalı.

LYS sonuçları, LYS sonuçları 2011, LYS sonuçları 2011 sorgulama, LYS sonuçları 2011 ne zaman, LYS sonuçları 2011 ösym, LYS sonuçları açıklandı, LYS sonuçları ösym, 2011 LYS sonuçları, 2011 LYS son dakika haberleri ,2011 LYS son haberler, LYS 2011 sınav sonuçlar, LYS 2011 sonuçları, ÖSYM, osym.gov.tr

ÖSYM LYS 2011 sonuçları (www.osym.gov.tr)

ÖSYM, 2011- Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının 21 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te açıklanmasının planlandığını duyurdu.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 18-19 ve 25-26 Haziran 2011 tarihlerinde yapılan 2011-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanması ile ilgili olarak bazı basın yayın kuruluşlarında gerçeği yansıtmayan, yanlış anlamalara yol açabilecek haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, “Cevap kâğıtlarının optik okuyucuda tekrarlı okunması tamamlanmış, değerlendirmeleri yapılmış, ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanlarının (OBP) hesaplanması ve tutanakların incelenmesi çalışmaları son aşamasındadır. Sınav sonuçlarının, 21 Temmuz 2011 tarihinde saat 14.00‘te açıklanması planlanmaktadır." denildi.

Kamuoyunun ve adayların, ÖSYM tarafından duyurulan bilgiler dışındaki haber ve yorumlara itibar etmemesi istenen açıklamada, "Değerli basınımızın, çok sayıda insanımızı ilgilendiren bu konuda Merkezimiz çalışmalarına yardımcı olacak haber ve yorumlara yer vermelerini temenni ederiz.” ifadesi yer aldı.

Gecikmenin sebebi hesap hatası mı?
ÖSYM 23 gün geçmesine rağmen LYS sonuçlarını açıklamadı. Sonuçların perşembe günü açıklanması bekleniyor. Gecikmeyle ilgili ortaya şu iddia atıldı: Meslek liselilerin yerleştirme puanlarına ek puanın eklenmesi unutuldu.

Beş oturumda yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 26 Haziran Pazar günü Fen Bilimleri (LYS-2) testi ile tamamlandı. Bu sınavın üzerinden 23 gün geçmesine rağmen sonuçlar açıklanmadı.

Dün ısrarlı sorular üzerine ÖSYM’nin internet sitesinden akşam saatlerinde yapılan duyuruda sonuçların 21 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’te açıklamasının “planlandığı” ifade edildi. Geçen yıl son sınavdan 18 gün sonra sonuçlar açıklanmıştı.

Sonuçların gecikmesiyle ilgili bir iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre yerleştirme puanları hesaplanırken meslek liselilerin Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları’na (AOBP) eklenen “ek puan” unutuldu ve hesaplamalar tekrar yapıldı, gecikmenin nedeni de “bu unutkanlık” oldu. Ancak bu iddiaya ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir de ÖSYM yetkilileri de sessiz kaldı.


18 GÜNDE AÇIKLANMIŞTI
Haberturk'ün haberine göre, YGS’de şifreleme skandalı yaşanmış, savcılık soruşturması nedeniyle YGS sonuçlarının açıklanması da gecikmişti. Kopya çekildiğinin tespit edilemediği YGS’nin ardından yapılan LYS sonrasında yerleştirme puanlarının geçen yıla göre “çok daha erken açıklanacağı” özellikle vurgulanmıştı. ÖSYM, medyaya yansıyan “sınav sonuçları hafta sonu en geç pazartesi günü (dün) açıklanacak” haberlerinden de rahatsız oldu. Bu haberlerin kaynağının kurum olmadığını söyleyen yetkililer, “Nereden çıktı bu haberler, biz açıklama yapmadık” diye tepki gösterdi.

‘HATA EK PUANDAN’
Bu arada ortaya atılan bir iddia, yeni bir skandalın da habercisi oldu. İddiaya göre sonuçların geç açıklanmasının nedeni, meslek lisesi mezunlarının yerleştirme puanlarının hesaplanmasında yapılan bir hatadan kaynaklanıyor.

YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANIYOR?
Yerleştirme sonuçları hesaplanırken adayların puanları 3 şekilde hesaplanıyor. Bunlardan biri, alanlarındaki tercihlere göre AOBP’ları 0.15 ile çarpılıyor, diğeri alan dışı tercihler için AOBP 0.12 ile çarpılıyor. Eğer aday meslek lisesi mezunu ise kendi alanında programları tercih ederken kullanması için yerleştirme puanına 0.06 puan ekleniyor. İddiaya göre ÖSYM, meslek lisesi mezunlarının ek puanlarının eklenmesinde hata yaptığı ve sonuçlar yeniden hesaplandığı için açıklamanın geciktiği yönünde. ÖSYM yetkilileri, bu iddiayla ilgili sorularımızı yanıtsız bıraktı.

‘ŞİFRELİ’ YGS DE GECİKMİŞTİ
Geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 11 Nisan’da yapılmış sonuçları da 19 gün sonra 30 Nisan’da açıklanmıştı. Bu yıl ise şifre skandalıyla gündeme gelen YGS, 27 Mart’ta yapıldı, 34 gün sonra 28 Nisan’da da sonuçları açıklandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2011-ÖSYS tercih işlemlerinin 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacağı ve 5 Ağustos 2011 günü saat 17.00'de sona ereceği bildirildi. Açıklamada, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yayımlanacağı, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderileceği kaydedildi. Adayların isterlerse kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecekleri veya başvuru merkezlerine gönderilmiş basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecekleri bildirildi. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacağı belirtilen açıklamada, 2011-LYS sonuçları yarın saat 14.00'ten itibaren açıklanacağından bilgi işlem sistemi yoğunluğunu da göz önüne alarak adayların kılavuzu daha önceden edinmelerinin yararlarına olacağı vurgulandı.

Tercih işlemlerinin kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, "Tercih yapacak adayların 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir. Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır" denildi.