ÖSYM 2011 LYS sonuçları açıklandı (osym.gov.tr)

ÖSYM LYS sonuçları açıklandı.ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

ÖSYM 2011 LYS sonuçları açıklandı  (osym.gov.tr)
ÖSYM LYS sonuçları açıklandı.ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

2011 LYS sonuçları için ÖSYM hazırlıklarını tamamladı. ÖSYM 2011 LYS sonuçları duyurusunda geçen yıllarda olduğu gibi gecikti. ÖSYM resmi sitesinden 2011 LYS sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizden de duyurulacak.

Yüzbinlerin kaderini belirleyen LYS sonuçları 2011 için bugun kader günü. 2011 LYS sınav sonuçları ÖSYM'nin resmi web sitesinden ve eş zamanlı olarak Beyaz Gazete'den yayınlanacak. ÖSYM sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde duyurulmaktadır.

LYS’de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ile Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak sıralandı.

LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI HEMEN TIKLAYINIZ

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesi'nden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesi'nden Utku Evci birinci oldu.

LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesi'nden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesi'nden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.

EN BAŞARILI LİSELER FEN LİSELERİ

LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, ''İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir'' açıklaması yaptı.

LYS'DE 3K SÜRPRİZİ

En başarılı illler: Kilis, Kırşehir, Karabük.

EN BAŞARISIZ İLLER 'HAT'TI

En başarısız iller: Hakkari, Ağrı, Tunceli

LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı.

1 SORU İPTAL

Fen bilimleri testinde Kimya bölümünün 16. sorusu iptal edildi

TERCİH İŞLEMLERİ

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00'de sona erecek

2011 LYS sonuçları için bilgisayar başına geçen adaylar sitemizden LYS 2011 sınav sonuçlarını merakla bekliyor.ÖSYM'den gelecek LYS sonuçları ile adaylar rahat bir nefes alacak. 2011 LYS sonuçları haftasonu açıklanmadığı için yüz binlerce öğrenci ÖSYM'ye tepkili.2011 LYS sonuçları 14:00'te açıklanacak.

YGS bitti LYS bitti gözler ÖSYM'ye dikildi. ÖSYM bugün saat 14:00'te puanları açıklayacak. Adaylar artık bunu bekliyor. LYS'ye 895 bin aday başvurmuştu. Sonuçlar açıklandıktan sonra ayrı bir heyecan başlayacak. Çünkü sonuçlarının ardından tercih işlemleri başlayacak. Bu tercih işlemlerinin ardından da yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işleminde en önemli konu kontenjanlar. Bu sene adayların sayısı da kontenjanlar sayısı da artırıldı.

Uzmanlara göre adayın okumak istediği bölüm aldığı puandan çok daha önemli. Bu yıl kontenjanların artması nedeniyle sınava girenlerin daha şanslı olduğunu söyleyen uzmanlar adayların iyi bir tercih listesi oluşturmaları gerektirdiği vurguluyor. Uzmanlara göre adaylar tercih edecekleri üniversiteler hakkında iyi bir araştırma yapmalı.

ÖSYM 2011 LYS sonuçları açıklandı  (osym.gov.tr)

LYS sonuçları, LYS sonuçları 2011, LYS sonuçları 2011 sorgulama, LYS sonuçları 2011 ne zaman, LYS sonuçları 2011 ösym, LYS sonuçları açıklandı, LYS sonuçları ösym, 2011 LYS sonuçları, 2011 LYS son dakika haberleri ,2011 LYS son haberler, LYS 2011 sınav sonuçlar, LYS 2011 sonuçları, ÖSYM, osym.gov.tr

ÖSYM, LYS sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberlere yer verdiğini belirterek, "Cevap kağıtlarının optik okuyucuda tekrarlı okuması tamamlanmış, değerlendirmeleri yapılmış, Ortaöğretim Başarı Puanları'nın (OBP) hesaplanması ve tutanakların incelenmesi çalışmaları son aşamadadır" dedi. Açıklamaya göre sonuçların 21 Temmuz'da saat 14.00'te açıklanması planlanıyor.

Üniversite Tercihleri Başlıyor

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Üniversite tercih işlemleri, yakında başlayacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinin, 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacağı ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17. 00'de sona ereceğini duyuruldu.

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun, ÖSYM'nin "https: //www. osym. gov. tr" internet adresinden bugünden itibaren yayımlanacağı, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderileceği belirtildi.

Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecek veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.

2011-LYS sonuçları yarın saat 14. 00'ten itibaren açıklanacağından, bilgi işlem sistemi yoğunluğunu da göz önüne alarak, adayların kılavuzu daha önceden edinmeleri yararlarına olacak.

Tercih işlemleri, kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecek. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekiyor.

Adaylar, tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar, doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine, tercih için başvuracak.

Yarımağan yaptığı yazılı açıklamada, 19-20 ve 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde yapılan LYS değerlendirilmesi ve ortaöğretim kurumlarından alınan diploma notlarından adayların Ortaöğretim Başarı Puanı hesaplanması çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Sonuçların 15 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da YÖK toplantı salonunda basına açıklanacağını kaydeden Yarımağan, adayların ise sonuçları saat 10.30'dan itibaren https://lys.osym.gov.tr ve https://lys2010.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenilebileceğini ifade etti.

ÖSYM, LYS ile ilgili değerlendirme çalışmalarını tamamladı. Kurumun, sınav sonuçlarını bu hafta sonu veya en geç Pazartesi günü açıklamayı planladığı öğrenildi.

ÖSYM, 18-19 ve 25-26 Haziranda LYS yapmıştı. LYS-1'e 624 bin 48, LYS-2'ye 293 bin 237, LYS-3'e 679 bin 639, LYS-4'e 377 bin 128, LYS-5'e 41 bin 580 aday katılmıştı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanacak.

Sınavı kazanan adaylar, Üniversite tercihlerini 25 Temmuz-5 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapabilecek. Üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına toplam 759 bin 668 öğrenci alınacak.