Niğde Emniyet Müdürü serbest bırakıldı

'Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Niğde Emniyet Müdürü serbest bırakıldı
Niğde'de yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılığın talimatıyla emniyet müdürlüğünde gözaltına alınan Albayrak, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat'a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Gözaltına alınan İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

''Çıkar amaçlı, silahlı suç örgütü kurma ve üyesi olma'' iddiasıyla savcılığın talimatıyla gözaltına alınan, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Polat'a ifade verdikten sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Albayrak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürü Albayrak, adliyeden çıkarken gazetecilerin ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusu üzerine, ''Devlet memuruyum, herhangi bir açıklama yapamam, hepimize geçmiş olsun'' dedi.

Savcı Abdulkadir Polat'ın, Albayrak'ın serbest bırakılmasına itiraz edeceği öğrenildi.

Niğde'de 13 Nisan'da suç örgütüne yönelik başlatılan operasyonda 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, bu kapsamda tefecilik yapmak, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak, suç örgütüne yardım etmek amacıyla özel evrakta sahtecilik yapmak' suçlaması ile 15 kişi tutuklanmıştı.

Operasyonda gözaltına alınan Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde çalışan 3 polis ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Polisler hakkında daha sonra başlatılan idari soruşturmada görevlendirilen Adana Bölge Grup Başkanlığı'nda görevli 1'inci sınıf emniyet müdürü olan başmüfettişler E.S. ve E.D., 8 Haziran'da 'soruşturma sırasında delilleri kararttığı şüphesiyle' gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.

21 Temmuz'da Niğde Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan emniyet başmüfettişleri E.S. ve E.D. ile emniyet amiri F.K., 'delillerin tamam olduğu' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.