Kazan’Da Ramazan Öncesi Denetimler Sıklaştı

Ankara‘nın Kazan ilçesinde belediye, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle iş yerlerinde yaptığı gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Ankara‘nın Kazan ilçesinde belediye, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle iş yerlerinde yaptığı gıda denetimlerini sıklaştırdı. Son günlerde yaşanan yaz sıcaklarının da etkisi ile gıdaların daha çabuk bozulabileceğini göz önünde bulunduran zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri denetimler sırasında vatandaşların sağlığı açısından hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda esnafı özellikle uyardı.

    Kazan Belediyesi Zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında resmi evrakları kontrol eden, işyerlerinden temizlik ve gıda üretiminde uyulması gereken hijyenik kuralları yerine getirmelerini istedi. Daha önceki denetimlerde yapılan uyarıları dikkate almayarak eksikliklerini tamamlamayan ve hijyen şartlarını iyileştirmeyen iş yerlerine ise çeşitli miktarlarda para cezası kesildi. Satılan ürünlerin gramajını ölçen ve raflardaki gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini kontrol eden zabıta ekipleri, yıl boyu sürdürdükleri denetimlerin etkisini gösterdiğini ve Kazan genelinde önemli bir sorun ile karşılaşmadıklarını belirtti.