Didim’Deki Zehirlenme Olayı

Aydın’ın Didim ilçesindeki bir otelde tatillerini geçiren 81 müşteri, yedikleri yemekten zehirlendi. Müşteriler Didim, Aydın ve İzmir’deki hastanelerde tedavi altına alınırken; İzmir’e sevk edilen bir çocuğun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Didim’Deki Zehirlenme Olayı
Edinilen bilgiye göre; Didim merkez Yalı Caddesi üzerinde hizmet veren bir otelde tatillerini geçiren otel müşterilerii akşam yemeğinden sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleri ile Didim Devlet Hastanesi’ne müracaat etti. Zehirlenme şüphesi ile müşaade altına alınan 81 otel müşterisinden 25’i Aydın’daki hastanelere kaldırıldı. Didim Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam eden 35 müşteriden durumu ağır olan Okan Arsan (6) ve Rüya Arsan (2) ile adı öğrenilemeyen 3 çocuk, İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. İzmir’de tedevasi devam eden 3 çocuktan birisinin hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edilirken, zehirlenme şüphesi ile Didim Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 21 müşteri ayakta tedavilerinin yapılmasının ardından taburcu edildi.

Zehirlenerek hastaneye başvuran otel müşterileri ile yakınları yedikleri yemek sonrası karın ağrısıi kusma gibi şikayetlerin ardından hastaneye geldiklerini beyn etti. Hastanede zehirlenme teşhisi koyulan ve müdahale edilen müşterilerin yakınları, otel hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA