Bdp‘nin ‘Yaz Kampı‘ Başladı

Barış ve Demokrasi Partisi‘nin (BDP) 4 gün sürecek olan ‘yaz kampı‘ Van‘da başladı. Toplantıya katılan BDP Mardin milletvekili Ahmet Türk, Aysel Tuğluk‘un, "Demokratik özerkliği zamansız açıkladık" şeklindeki açıklamalarını değerlendirirken, bunun kongrenin kararı olduğunu ve tartışmaya gerek olmadığını söyledi.

Edremit ilçesinde Van Gölü kenarında turistik bir otelde toplanan BDP milletvekilleri, sabah saatlerinde kampa girdi. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmezken, BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan, gazetecilerin ayrılmasını isteyerek, "Bu bizim iç toplantımızdı. Boşuna beklemeyin, 4 gün boyunca basına kapalı olarak devam edecek" dedi.

Toplantıya gecikmeli olarak katılan BDP Mardin milletvekili Ahmet Türk ise, salona girmeden gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gruptaki arkadaşları ile birlikte gündemdeki gelişmeler, günlük olaylar ve yine bu dönemde yapacakları tartışmalarla ilgili detaylı bir çalışma yürüteceklerini belirten Türk, "Seçimlerden sonra süreçle ilgili gelişmeleri tartışmak üzere bir araya geldik. Burada yapacağımız tartışmalardan sonra daha derli toplu olarak basına bilgi vereceğiz. Toplantıya tam kadro bir arkadaş

grubu ile katılıyoruz" diye konuştu.

Aysel Tuğluk‘un, "Demokratik özerkliği zamansız açıkladık" şeklindeki açıklaması ile ilgili değerlendirmesi sorulan Ahmet Türk, "Bu kongrenin kararıdır. Kongrenin kararını tartışmak durumunda değiliz" yanıtını verdi.

Toplantıya gecikmeli olarak katılan Aysel Tuğluk ise, basındaki açıklamalarının sorulması üzerine, "Doğrudur, söyledim" şeklinde konuştu.

Şerafettin Elçi rahatsızlığı nedeniyle, Levent Tüzel ise Avrupa‘da olması gerekçesiyle toplantıya katılmadı. BDP İstanbul milletvekili Sırrı Sürreya Önder ise gecikmeli olarak toplantıya katılacak.

Kaynak: İHA