2011 LYS sonuçları sorgulama paneli (ÖSYM sonuçları)

LYS sonuçları burada! ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

2011 LYS sonuçları sorgulama paneli (ÖSYM sonuçları)
ÖSYM LYS sonuçları burada! ÖSYM LYS 2011 sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. 2011 LYS sınav sonuçları açıklanma tarihi Perşembe. ÖSYM (osym.gov.tr) LYS 2011 sınav sonuçları sorgulama paneli. İşte LYS sonuçları

2011 LYS sonuçları için ÖSYM hazırlıklarını tamamladı. ÖSYM 2011 LYS sonuçları duyurusunda geçen yıllarda olduğu gibi gecikti. ÖSYM resmi sitesinden 2011 LYS sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizden de duyurulacak.

YGS bitti LYS bitti gözler ÖSYM'ye dikildi. ÖSYM bugün saat 14:00'te puanları açıklayacak. Adaylar artık bunu bekliyor. LYS'ye 895 bin aday başvurmuştu. Sonuçlar açıklandıktan sonra ayrı bir heyecan başlayacak. Çünkü sonuçlarının ardından tercih işlemleri başlayacak. Bu tercih işlemlerinin ardından da yerleştirme işlemi yapılacak. Yerleştirme işleminde en önemli konu kontenjanlar. Bu sene adayların sayısı da kontenjanlar sayısı da artırıldı.

LYS’de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ile Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak sıralandı.

LYS SONUÇLARI AÇIKLANDI HEMEN TIKLAYINIZ

2011 2011-LYS sonuçları bugün saat 14.00’te açıklanıyor.ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00’de sona erecek.

KONTENJAN KILAVUZU İNTERNETTE

Kılavuzlar başvuru merkezinde 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin “https://www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlandı. Kılavuzun basılı hali ise, başvuru merkezlerinde incelenebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar, tercihlerini doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla ya da internetten bireysel olarak yapabilecek.

ÖSYM Başkanı'ndan YÖK'e ziyaret

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bugün açıklanacak Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcanziyaret etti. YÖK'e, saat 09.30 sıralarında gelen Demir, sınav sonuçlarının bugün saat 14.00'de internetten açıklanacağını söyledi. YÖK Başkanı Özcan da Demir'in sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Demir, yaklaşık 20 dakika süren ziyaretten sonra YÖK'ten ayrıldı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi'nden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesi'nden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesi'nden Utku Evci birinci oldu.

LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesi'nden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesi'nden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.

EN BAŞARILI LİSELER FEN LİSELERİ

LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, ''İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir'' açıklaması yaptı.

LYS'DE 3K SÜRPRİZİ

En başarılı illler: Kilis, Kırşehir, Karabük.

EN BAŞARISIZ İLLER 'HAT'TI

En başarısız iller: Hakkari, Ağrı, Tunceli

LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı.

1 SORU İPTAL

Fen bilimleri testinde Kimya bölümünün 16. sorusu iptal edildi

TERCİH İŞLEMLERİ

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00'de sona erecek. ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2011-ÖSYS tercih işlemlerinin 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacağı ve 5 Ağustos 2011 günü saat 17.00'de sona ereceği bildirildi. Açıklamada, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yayımlanacağı, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderileceği kaydedildi. Adayların isterlerse kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden erişilebilecekleri veya başvuru merkezlerine gönderilmiş basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecekleri bildirildi. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacağı belirtilen açıklamada, 2011-LYS sonuçları yarın saat 14.00'ten itibaren açıklanacağından bilgi işlem sistemi yoğunluğunu da göz önüne alarak adayların kılavuzu daha önceden edinmelerinin yararlarına olacağı vurgulandı.

Tercih işlemlerinin kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, "Tercih yapacak adayların 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir. Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır" denildi.