Sefa-Der‘de Sbs Başarısı

Adıyaman Valiliği Sosyal Destek (SODES) Programı çerçevesinde Sefa-Der‘de açılan okuma solanlarında il merkezi ve ilçelerde ücretli dershanelere gitme imkanı olmayan öğrencilerin SBS‘deki başarısı sevindirdi. 2 bin 22 öğrenciye hizmet veren Sefa-Der şubelerine 1 yenisini daha ekleyerek şube sayısını 13‘e çıkardı.

Sefa-Der‘de Sbs Başarısı
Hiçbir ücret almadan 110 öğrenciyle başlanılan SBS kurslarında bugün 2 bin 22 öğrenciye hizmet verildiğini söyleyen Sefa-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eroğlu, SBS‘de büyük bir başarı elde ettiklerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kursumuza kayıt yaptıran öğrencilerin 6 ve 7‘inci sınıf SBS puanları düşük olmasına rağmen, 8‘inci sınıfta bir çok öğrencimiz puanın yükseltmeyi başarmıştır. Bu başarılar SODES‘in desteğiyle öğrencilere verdiğimiz ücretsiz dokumanlar ve öğretmenlerimizin öz verili çalışmalarının ürünüdür. 438 adet 8‘inci sınıf öğrencilerimizin 173 adet öğrenci 400 puan üzeri SBS puanı almıştır. Bütün öğrencilerimizin ortalama SBS puanı 393 puandır. İnşallah eğitim ve öğretim kadrolarımızla bu daha iyi bir seviyeye ulaşacağımızı hedefliyoruz" dedi.

Eroğlu, bu çalışmalara vesile olan Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü ve Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan‘a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA