Lys Türkiye İkincisi Bursa‘dan

Lisans Yerleştirme Sınavı‘nda (LYS) Türkçe-Sosyal alanında Türkiye ikincisi Bursa‘dan çıktı.

Merakla beklenen LYS sonuçları açıklandı. Nilüfer Eğitim Kurumları ve Yeşilırmak Dershaneleri öğrencisi Yunus Emre Narin, 2011 LYS Y-TS-2 puan türünde Türkiye ikincisi olarak Bursa‘nın gururu oldu. Dershanenin Altıparmak şubesinde düzenlenen basın toplantısında mutluluğu yüzüne yansıyan Yunus Emre Narin, duygularını dile getirdi. Devlet memuru İlyas Narin ve ev hanımı Ayşe Narin‘in 3 çocuğundan biri olan Yunus Emre, "İyi bir derece bekliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Bu kadar iyi olması sürpriz

oldu. Hocalarımın yönlendirmesiyle düzenli çalıştım. Daha çok yurtta kaldığım için, arkadaşlarla birlikte aynı tempoda çalışmalarımı sürdürdüm. Aşırı çalışmadım. Hocalarımın ve ailelerimin çok büyük desteğini aldım. Sonuçtan henüz ailemin haberi yok. Onların yanına gittiğim zaman söyleyeceğim" dedi.

Kendi alanında 562 puan aldığını belirten Narin, gazetecilerin sorularını da cevapladı. İlk tercihinin Fatih Üniversitesi Hukuk Bölümü olacağını söyleyen Narin, "Şifre söylentileri beni hiç etkilemedi. Kendi çalışmalarıma devam ettim. Herkese lise 3‘ten sonra çalışmaya başlamalarını tavsiye ediyorum. Lise 4‘ten başlayanlar hep gecikmiş. Yaz tatilini iyi değerlendirmek lazım. Çok fazla çalışmanın bir katkısı yok. Önemli olan düzenli çalışmak" diye konuştu.

Kaynak: İHA