Lys Birincisi İzmir‘den
Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre, İzmir‘den 3 puan türünde 500 tam puan alan Özel Yamanlar Koleji öğrencisi Deniz Çağlın birinci oldu.

Öğretmenlerimin çizdiği rotada ben kendi yolumu bulmaya çalıştım. Daha sonra bana verilen soruları çözmeye gayret ettim. Çok çalışmaktan ziyade, planlı çalışmaya dikkat ettim. Çalışmamı bütün seneye yaydım. Sosyal hayatıma dikkat ettim. Arkadaşlarımla dolaştım. Eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Bildiğim konulardan ziyade, bilmediğim yerleri çalıştım. Diplomat olmayı istiyorum. Uluslararası ilişkiler ya da hukuk okumak istiyorum. Üniversite olarak bir karar vermedim. Ailem ve hocalarımla oturup bir
karar vereceğim."
Manisa‘nın Soma ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan baba Şenol Çağlın ise, "Heyecanlıyız. Güzel bir duygu. Beklediğimiz bir olaydı. Geçen sene Japonya‘da kimya olimpiyat milli takımında ikinci olmuştu. Daha önceki sınavda da ikinci olmuştu" ifadelerini kullandı.
Anne Sevim Çağın ise, "Çok mutluyum, heyecanlıyım ve sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin. Hasret kaldık 4 yıldır fakat karşılığını aldık" dedi.
Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, "Deniz‘den böyle bir başarı bekliyorduk. İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olur" diye konuştu.
