Kastamonu‘daki Eğitim Seferberliği, Başarı Getirdi

LYS7de en başarılı illerin arasında yer alan Kastamonu’da büyük bir sevinç yaşanıyor.

Kastamonu‘daki Eğitim Seferberliği, Başarı Getirdi
LYS7de en başarılı illerin arasında yer alan Kastamonu’da büyük bir sevinç yaşanıyor.

Kastamonu Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Selçuk yaptığı açıklamada, eğitimde seferberlik ilan ettiklerini açıkladı. Selçuk, sene başında okul, öğretmen ve öğrenci bazında değerlendirmeler yaparak sınavlarda başarılı olmak için çalıştıklarını söyledi. Kastamonu Valiliği’nin desteğiyle yürütülen çalışmalarda eğitimde çalışan tüm kadroların katkı verdiğin ifade eden Selçuk, "Öğretmen bazında ders bazında okullar değerlendirildi. İdarecilerimiz bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. Her haftasonu bir ilçede toplanarak eğitimle ilgili sorunları ve ilçenin başarı durumu ve başarısızlık durumlarını üretip gerekli çözüm yollarını yaptık. Valiliğimizin destek vermesi büyük bir motivasyon sağladı.” dedi.

Bu başarının bir kişinin başarısı olamayacağını ifade eden Ayhan Selçuk,şöyle devam etti: "Tüm ilin eğitim çalışanlarının birlikte yaptığı çalışmanın ürünüdür. Valimiz Erdoğan Bektaş’ın da eğitime verdiği katkıyı inkar edemeyiz. Bizimle birlikte durum değerlendirmesi toplantıların saatlerce katıldı. Okulların başarı durumlarında son 5 yılını değerlendirdik. Okulların durumunu idarecilere resmi yazı ile bilgilendirdik. Sınav sonunda başarılarını yükseltmeleri gerektiğini ifade ettik. Aynı zamanda ilimizde görevli müfettişlerimiz bölgelerine bağlı okulların başarı durumlarını değerlendirip müdürlüğümüze bilgi verdi. Biz de hiçbir okul atlamadan paylaştık. Başarı beklediğimiz öğretmenlerimize ve idarecilerimize belirttik. Kurum olarak okullarımızda başarıyı etkileyecek eksikliklerin belirlenip bize belirtildi bizde eksiklikleri tamamlayıp okullarımızın başarılı olmasını sağladık. Başarı için mutluyuz."

LYS‘de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ise Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak açıklandı.