Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) tarafından yürütülen ‘Hukuk sekreterliği‘ ve ‘Yönetici asistanlığı‘ bölümlerinde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi
KASİF‘in Kadın İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında hazırladığı; Tokat, Samsun, Çorum, Amasya‘daki "Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi" kapsamında, 4 ilde 160 kişiye 4 ay sureyle ‘Hukuk sekreterliği‘ ve ‘Yönetici asistanlığı‘ kursu verildi. Kursu başarıyla tamamlayan 40 kursiyere, Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği‘nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşma yapan KASİF Başkanı Osman Reis, federasyon olarak yaptıkları faaliyetlerde iş dünyasının gelişmesi için çalıştıklarını ve yapısal problemlerin çözümüne katkı sağlamak üzere projeler yürüttüklerini belirtti. Orta Karadeniz Bölgesi‘nde yürüttükleri ve kadınların istihdamını konu alan, Tokat, Samsun, Çorum, Amasya‘daki Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi‘nde sona doğru yaklaştıklarını ifade eden Reis, "Proje ile sanayici ve işadamlarımızın nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına

katkı sağlamayı hedefledik. Böylece hem işletmelerimize fayda sağlamak hem de işsiz gençlerimizi önce meslek sonra da iş sahibi yapmak istedik" dedi.

KASİF Başkanı Osman Reis, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Urhan kursiyerlerin sertifikalarını verdi.

Kaynak: İHA