İhlas Koleji‘nden Lys‘de De Büyük Başarı

Haziran ayında yapılan LYS‘nin sonuçları bugün ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre İhlas Koleji öğrencisi Selman Sert LYS 1 olarak adlandırılan ve 80 sorudan oluşan Matematik ve Geometri grubu sorularının tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza attı.

İhlas Koleji‘nden Lys‘de De Büyük Başarı
Sert, ayrıca, kimya ve biyoloji sorularının da tamamını doğru cevaplayarak, LYS 2 olarak bilinen Fizik, Kimya ve Biyoloji grubu sorularını da sadece iki yanlışla geçmeyi başardı. Aynı zamanda İhlas Koleji‘nden okul birincisi olarak mezun olan Selman Sert iki ay önce yapılan mezuniyet töreninde de yaptığı konuşmada sadece sınavlara konsantre olduğunu ve iyi bir derece beklediğini söylemişti.

Selman Sert‘in başarısı hakkında konuşan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Selman‘ın gösterdiği azim ve çalışma temposu ile bu başarıyı hak ettiğini söyledi. İhlas Koleji çatısı altında böyle bir öğrenciyi yetiştirdikleri için mutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Koç, Selman‘ın başarısında emeği geçen öğretmenlerini ve ailesini kutladı. Üniversite sınavına hazırlığı uzun soluklu bir maratona benzeten Koç, bu maratonda öğrenciye, öğretmene hatta veliye büyük görevler düştüğünü belirtti. Bu

maratonda İhlas Koleji‘nin tercih edilen bir okul olduğunu dile getiren Koç, yeni açtıkları İhlas Koleji Fen Lisesi ile atılımlarına bir yenisini daha eklediklerinin altını çizdi.

Selman‘ın birincilikle mezun olduğu İhlas Koleji‘nin okul müdürü Hamdi Özakay, Selman‘ın başarısı ile mutlu olduklarını belirterek kendisini ve öğretmenlerini kutladı. Selman‘ın çalışmalarıyla her zaman örnek bir öğrenci olduğunu söyleyen Özakay, bu başarı ile Selman‘ın çalışmalarını taçlandırdığını belirtti.

Kaynak: İHA