Haitili Din Adamları Bursa‘da Eğitim Aldı

Diyanet İşleri Başkanlığının Bursa‘daki merkezinde eğitim gören Haitili din adamlarına sertifikalarını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez verdi.

Türkiye Diyanet Vakfında düzenlenen sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ‘ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, vakfın konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye‘nin nerede olursa olsun yaşayan her insana değer verdiğini, onların ihtiyaçlarını sürekli görmeye ve gücü nispetinde yardımcı olmaya çalışan bir ülke olduğunu belirtti.

Hem Haiti de hem de dünyanın başka ülkelerinde dini, dili, ırkı ne olursa olsun yardıma muhtaç yerlerde bunun gereğinin yapıldığını söyleyen Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının da bu hizmetlerden birini yerine getirdiğini ifade etti.

Bozdağ, böyle bir hizmetin içinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ülkelerine dönecek Haitililerin Türkiye‘den memleketlerine selam ve saygı dileklerini götürmelerini istedi.

Mehmet Görmez de 2007‘de Haitili bir grup polisin ülkelerinde yıkık bir camiyi ziyaret ettiğini ve duruma istinaden Diyanet İşleri Başkanlığına mektup yazdığını, adına gelen mektubun ardından başkanlık olarak buraya heyet gönderildiğini söyledi.

Haiti‘deki Müslümanlarla güzel ilişkiler oluştuğunu ifade eden Görmez, aralarında cami görevlisi, öğrenci ve öğretim üyelerinin bulunduğu bir grubun Bursa‘da bulunan, başkanlığa bağlı hizmet içi eğitim merkezinde 5 hafta eğitim aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bozdağ ve Görmez, eğitime katılan Haitililere sertifikalarını verdi. Ayrıca gruptakilere dizüstü bilgisayar da hediye edildi.

21.07.2011 20:03:39

Kaynak: AA