Enver Aysever'den şok sözler

Gazeteci yazar Enver Aysever, son günlerde ülke gündemini meşgul eden kadına şiddet olaylarına tepki göstererek “Türkiye'de kadınları döven erkekler terör örgütü adı altında bir terör örgütü var. Bunu yapanlara insan diyemeyiz” dedi.

Enver Aysever'den şok sözler
Son günlerde Türkiye’nin değişik bölgelerde çeşitli nedenlerle kadın cinayetlerinin artmasına tepki gösteren Enver Aysever, Kanaltürk ekranlarında katıldığı Ters Cephe programında, bu şiddeti uygulayan erkekleri terör örgütü üyesine benzetti.

Enver Aysever'den şok sözler

BU AŞAĞILIK BİR DURUM
Kadına yönelik şiddeti “terör” olarak adlandıran Enver Aysever sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu terör çok uzun zamandan beri var. Ve bu terör örgütünün yaptığı yanına kar kalıyor. Bu terör örgütünün adresi belli değil. Çünkü her yerde olabiliyor. Bir tarafı ile organize ve ideolojik boyutu belli. Kadını aşağılayan, saldıran ve Türkiye’de ki sosyal adaletsizlikten dolayı sığınacağı bir yer olmadığı için yaptıkları yanına kar kalması şöyle dursun; insanlık dışı görüntüleri kimi zaman töre, kimi zaman aşk cinayeti gibi hafifletici nedenlerle meşrulaştırdığımız aşağılık bir durumla karşı karşıyayız.”

BANA GÖRE TERÖRDÜR

“Buradan herkes şunu bilsin ki kadınları dövülen bir ülkenin demokrasisi olmaz. Kadınları dövülen bir ülkenin özgürlüğü olmaz. Kadınları dövülen bir ülkenin adaleti de olmaz. Kadınları dövülen bir ülkede insanda olmaz. Nasıl 13 tane şehidimize yüreğimiz dağlandıysa, aslında her gün bu ülkede farklı topraklarda ortalama günde 3 tane kadınımız can verirken de aynı acıyı bıkmadan tükenmeden hissedip, bunu dile getirmemiz gerekiyor. Bir kız çocuğu babası olarak hepimizin isyan etmesi gerekiyor. Bu ilkellik, bu kalleşlik, bu aşağılık durum alabildiğince sürüyor. Biz bunları insan diye anamayız. Bu bir bana göre terördür. Ve bunu çözmemiz gerekiyor.”

BEYAZ GAZETE