Diyanet Vakfı Sertifika Töreni

Diyanet İşleri Başkanlığı Bursa Eğitim Merkezi‘nde eğitimlerini tamamlayan Haitili öğrenciler sertifikalarını, düzenlenen törenle, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez‘in elinden aldı.

Diyanet Vakfı Sertifika Töreni
Kocatepe‘deki Diyanet Vakfı Genel Merkezi‘nde düzenlenen törende konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, böyle hayırlı bir sertifika törenine katılmaktan son derece memnun olduğunu belirterek, "Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun yaşayan bütün insanlara değer veren onlarla hemhal olan onlarla yaşayabilen, onların ihtiyaçlarını sürekli gidermeye çalışan, gücü nispetinde de onlara faydalı olmaya gayret eden bir büyük ülke. Türkiye, Hem Haiti‘de hem de dünyanın başka bir ülkelerinde dini, dili,

ırkı ne olursa olsun, her türlü yardıma desteğe muhtaç yerlerde bunun gereğini bugüne kadar yaptı" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı‘nın ve Türkiye Diyanet Vakfı‘nın bu anlamda çok büyük hizmetleri gerçekleştirdiğini işaret eden Bozdağ, " Haiti‘de yaşayan müslüman kardeşlerimizin, eğitim görevlilerinin, din görevlilerinin ülkemizde uzun bir süre ağırlanması, eğitimlerini başarıyla tamamlamaları neticesinde Diyanet İşleri Başkanımız ve Heyeti bir sertifika, bir uğurlama töreni tertip etti. Tabi ben de bugün

böylesi hayırlı hizmetin içinde bulunmaktan son derece memnunum. Tüm Haiti‘den gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye‘den Haiti‘ye selamlarımızı, saygılarımızı iletmelerini hasreten istirham ediyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez ise, başkanlık olarak Haiti‘ye heyet gönderdiklerini kaydederek," Burada bulunan 5 bin müslüman kardeşimizle çok güzel ilişkilerimiz oluştu. Oradan bazılarını Belçika‘daki eğitim merkezimize gelerek eğitim aldı. Biz eğitimlerimizi sürdürürken Haiti‘de deprem oldu. Biz Türkiye çapında para topladık ve halkımız Haiti‘ye hiçbir din ve ırk ayrımı yapmadan herkese yardım etti. Bu haftasonu arkadaşlarımız bu yardımları Haiti‘ye götürecekler" dedi.

Görmez, ayrıca sertifikalarını alan 13 öğrencinin 5 haftadır Bursa Hizmet İçi Eğitim Merkezi‘nde eğitimlerini tamamladıklarını ve eğitimlerini tamamlayan öğrencileri bugün Haiti‘ye uğurlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA