Bdp‘li Vekiller Van‘da

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Türkiye‘nin önünü açmak ve Kürt meselesini çözmek istediklerini belirterek, "Arkadaşlarımız hepsi aynı şarkıyı çalar, aynı sözleri söyler" dedi.

Bağımsız milletvekili seçildikten sonra BDP Grubu‘nu oluşturan milletvekilleri, Edremit ilçesinde bulunan turistik bir otelde 5 gün sürecek olan ‘yaz kampına‘ katılmak üzere Van‘a geldi. İlk olarak BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, Erol Dora, Murat Bozlak, Halil Aksoy, Leyla Zana, Sırrı Sakık ve Özdal Üçer Van‘a geldi. Vekiller, Van Gölü kıyısında bulunan toplantının yapılacağı otelin havuzu başında bir araya geldi. Yarın başlayacak olan toplantıyla ilgili açıklamalarda

bulunan BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Antalya ve Mersin‘den sonra Van Gölü kıyısında da toplantı yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Kaplan, "Her seçim dönemi sonrası milletvekilleri ile birlikte iç görüşme, konuşma, planlama gibi bir çalışma yapıyoruz. Bu, tamamen bizim iç görüşmemiz. Bunu geleneksel hale getirdik. Bu sene de Van‘dayız. Burada bütün arkadaşlarımız vardır. Bazıları mazeretli olacak. Kimisi sağlık, kimisi bir başka görev nedeniyle yok. Ama bunun sayısı azdır. Diğer toplantılarımızda

da bu durum oldu. Sıkıntımız yok" diye konuştu. Şerafettin Elçi‘yle ilgili sorulan soruya ise Kaplan, "Zaten Sayın Demirtaş‘ın açıklaması var" ifadelerini kullandı.

Yarın yapılacak olan toplantıyı kısa bir değerlendirme yapan Altan Tan ise, "Biz Türkiye‘nin önünü açmak istiyoruz. Kürt meselesini çözmek istiyoruz. Arkadaşlarımız hepsi aynı şarkıyı çalar, aynı sözleri söyler. Ama tartışılır konuşulur, değerlendirilir, buruda yapılacak olan son gündemi değerlendirmektir. Türkiye‘de ne oluyor, ne bitiyor. Şartlar olaylar, hadiseler hepsi değerlendirilecektir" dedi.

Ertuğrul Kürkçü ise, toplantı sonunda bir yol haritasının ortaya çıkacağını, gruptaki herkesin aynı fikirde olamayacağını, görüş ayrılıklarını olabileceğini söyledi.

BDP grubu, daha sonra Van Belediyesi tarafından bu yıl 2.‘si düzenlenen Van Gölü Kültür ve Sanat Festivali‘ne katılmak üzere Van Kalesi‘ne gitti.

Kaynak: İHA