Avustralya’Dan Afrika’Ya İnsani Yardım

Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, ülkesinin Afrika’da açlık sınırına dayanan insanlara ulaştırılmak üzere 11 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Kevin Rudd, ülkesinin Afrika’da açlık sınırına dayanan insanlara ulaştırılmak üzere 11 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Rudd, ülkenin güneyinde Hobart şehrindeki Tazmanya Üniversitesi‘nde verdiği bir konferansta, ülkesinin Afrika’da kuraklıktan dolayı mağdur olanlar için 11 milyon dolar yardımda bulunacağını duyurdu. Yardımlar açlıkla karşı karşıya olan insanların yaşadığı ülkeler Somali, Kenya, Etiyopya, Uganda ve Cibuti’ye gönderilecek.

Birleşmiş Milletler (BM), Afrika’da kuraklığın 60 yıl içinde yaklaşık 12 milyon kişiyi etkileyeceğini belirtiyor. BM’nin açıkladığı raporlara göre gıda kıtlığı çeken Afrika’da dünyanın en ciddi insanlık krizinin yaşandığını söyleyen Rudd, "Avustralya, evlerini terk ederek Kenya’ya sığınan Somali ve Sudanlı mültecilere gıda yardımı yapan ‘Dünya Gıda Programı’na yardım edecek ve Somali‘deki çiftçilere veterinerlik hizmetleri veren BM Gıda ve Tarım örgütüne destek olacak. Aynı zamanda, BM tarafından yönetilen ortak bir fon aracılığıyla Somali‘ye gıda ve sağlık hizmetlerine erişim imkanlarının artırılmasını sağlayacak.” dedi.

Açlık ile karşı karşıya kalan binlerce Somalili, kendi ülkelerinden kaçarak her gün Kenya ve Etiyopya’ya sığınıyor. BM Dünya Gıda Programı sözcüsü David Orr, yaptığı açıklamada, “Tabii ki çatışmaların devam ettiği Somali, bizim için ve tüm insani organizasyonlar için çok zor bir yer. Ama biz çok sayıda kişiye ulaşıyoruz. Şu anda Afrika’da altı milyon kişiye yiyecek ulaştırılıyor ve bu rakamın önümüzdeki aylarda daha da artmasını bekliyoruz.” dedi.