Köye İnen Yavru Kurtlara İlgi

Kars‘ın Selim ilçesi Allahu Ekber dağı eteklerinde bulunarak Sarıgün köyüne getirilen yavru kurtlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Köyde çobanlık yapan Ersin Çelik ve Gökmen Altun isimli çobanlar, buldukları yavru kurtları alarak köye getirdi. Çok sayıda köpeğin barındığı köyde yavru kurtlar, boş bir ahıra bırakılarak yaklaşık 2 aydır et ve sütle besleniyor. Yavru kurtlara büyük ilgi gösteren köylüler, erkek kurdun adını Bozkurt, dişi kurdun adını ise Asena koydular. Kurtları nasıl bulduklarını anlatan Ersin Çelik, "Biz bir gün arkadaşımla hayvan otlatıyorduk. Dağdan gelirken bu kurt yavrularına köpeklerin saldırdığını gördük. Ben

ve arkadaşım beraber getirdik burada sahiplendik şimdi ise büyüdükçe bunların masrafları da artıyor ve bakacak bir durumda değiliz. Bir günde bunlar 5 kilo süt 2 kilo et yiyorlar. Biz artık bakacak durumda değiliz. Yetkililerin bu duruma el koymalarını rica istiyoruz" dedi.

Gökmen Altun ise, "Yağmur yağıyordu köpekler bunlara zarar vermeye kalkıştı. Ve bu yavru kurtları annesi terk etmişti. Biz de Ersin abim ile alıp getirdik şu anda bakıyoruz. Bunlara süt içirip, et yediriyoruz. Bunlar büyüdükçe masrafları da ağırlaştı çok zorlaştı. Dişisinin adını Asena koyduk, erkeğinin adını da Bozkurt. Yaklaşık 2 aydır bizdeler, bakımları zor oluyor" dedi.

Vatandaşlar yavru kurtları cep telefonlarına kaydederken çocuklar da severek ilgi gösterdi.

Kaynak: İHA