Kaymakamdan Şerit Açıklaması

Aydın‘ın Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, dünyada nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını Kuşadası Davutlar Plajı‘na bırakması sonrası çekilen şeritle ilgili açıklama yaptı.

Kaymakamdan Şerit Açıklaması
Aydın‘ın Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, dünyada nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını Kuşadası Davutlar Plajı‘na bırakması sonrası çekilen şeritle ilgili açıklama yaptı. Esen, "İlk defa oldu. Bu akşam Denizili Pamukkale Üniversitesi‘nden gelecek profesörün araştırmasının ardından yarını beklemeden demir kafesle o bölgeyi çevireceğiz.’’ dedi.

         Caretta Caretta kaplumbağalarının 15 yıl aradan sonra yumurtalarını Davutlar sahiline bırakması üzerine etrafına şerit çekilerek önlem alınmıştı. Güneşlenenlerin arasında kalan yumurtaların şeritle çevrilmesi basın mensuplarınca görüntülenmesi üzerine Kuşadası Kayamakamı Mustafa Esen, telefonla yaptığı açıklamada, "Bu ilk defa başımıza geliyor. Böyle bir önlem alıp, ilgili yerlerle bağlantıya geçtik. Yumurtaların kontrolü gece yapılması gerekiyormuş. Yumurtaların kontrolünün ardından yarını beklemeden hazırlanmakta olan demir kafesle o bölgeyi çevireceğiz.‘’ açıklamasında bulundu.

        Kaymakam Esen, ‘neden uyarıcı bir levha ve görevli olmaması‘yla ilgili soruyu cevaplarken, "İlk defa böyle bir şey oldu." ifadesini kullandı.