Balık Ölümleri

Sakarya‘nın Kaynarca ilçesine bağlı Orta ve Toca köylerinden geçen tarla kurutma kanalında başlayan balık ölümlerinin bir tavuk kesim hanesinin pisliğinin karışmasından dolayı olduğu iddia ediliyor.

Balık Ölümleri
Sakarya‘nın Kaynarca ilçesine bağlı Orta ve Toca köylerinde bir çevre katliamı yaşanıyor. İki köyün arasından geçen kurutma kanalına bir tavuk kesim hanesinden bulaştığı iddia edilen kirlilik kanalda yaşayan balıkların toplu ölümüne yol açtı. Köylüler kanaldan su içen hayvanlarının hastalandığını hatta öldüğünü iddia ederken, 30 yıldır bölgede bulunan kanalın suyunun hiç bu kadar kirli olmadığı belirtildi.

Kanalın fazla suyunun dünyanın sayılı su basar ormanlarından biri olan doğa harikası Acarlar Longozuna akması, longozda ekolojik yaşantıyı tehdit ediyor.

Orta Köyü Muhtar ve İhtiyar Heyeti, balık ölümleri olan kanalın görüntülerini ve fotoğraflarını çekerek seslerini duyurmaya çalışırken basına açıklamalarda bulundu.

Orta Köyü Muhtarı İrfan Kulaç, 30 yıldır kanal suyunun yeşil olduğunu görmediklerini söylerken, "Tavuk kesim firması kurulduktan sonra bu kanalda balıklar ölüyor. Kanaldan su içen hayvanlar rahatsızlanıyor ya da ölüyor. Bir an önce suyun kirletilmesinin önlenmesini istiyoruz. Biz kanalda balık ölümlerini fotoğraflayarak İlçe Çevre Orman Müdürlüğüne bildirdik. Ekipler buradan numune aldı. Burada ciddi bir çevre felaketi yaşanıyor. Buna bir çözüm bulunmazsa daha büyük sonuçlar ortaya çıkacak" dedi.

Kaynak: İHA