Yudum‘dan Unutulmaz Gece

Sivas‘ın Suşehri ilçesinde düzenlenen 2. Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali‘nde sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Yudum, seslendirdiği türkülerle büyük alkış topladı.

Yudum‘dan Unutulmaz Gece
İlçe merkezindeki eski sebze pazarı alanında düzenlenen 2. Suşehri Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali‘nin ilk akşamı renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde bir konuşma yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "İlçe halkım bunlardan daha iyisine layık. Ömrüm olduğu müddetçe, hem hizmet yapacağız hem de ilçe halkımın eğlenmesi için bu tür etkinliklerin daha güzellerini yapacağım" dedi.

Sel, "Suşehri halkı en iyisine, en güzeline layıktır. Festivalimizi inşallah ulusal alana taşıyacağız. Bugün beni duygulandıran en güzel konumu ise, festivalimize ilçe esnafımız ve İstanbul‘da bulunan derneklerimizin maddi destek vermesi beni çok duygulandırdı. Bu anlamda tüm esnaflarımıza, tüm köy dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Deniz ise, geçen yıl ilki yapılan Suşehri Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivali‘nin artık marka haline gelmeye başladığını ve Suşehri dernekleri ve halkının bu festivali benimsediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Mega Şov ekibinin gösterileri ve yöresel sanatçılar tarafından söylenen müzikler eşliğinde folklor gösterileriyle devam eden festival, Türk halk müziğinin ünlü isimlerinden Yudum‘un konseriyle sona erdi. Sanatçı Yudum, seslendirdiği ve çaldığı türkülerle büyük alkış topladı.

Festivalin ikinci gününde, Kılıçkaya Barajı Suşehri Belediyesi Kılıçkaya Sosyal Tesisleri‘nde çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Kaynak: İHA