Yeşildağ‘da Sıcak Su Aranıyor

Konya‘nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sıcak su arama çalışmaları başlatıldı.

Yeşildağ‘da Sıcak Su Aranıyor
Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, sıcak su arama çalışmalarının yörenin çamur kaplıcası olarak bilinen mevkiinde başlatıldığını belirterek, “Burası çamurla suyun birleştiği yer. Şu anda doğal cazibesiyle yaklaşık 110 metreden kendiliğinden gelen bir su var. Bu suyun sıcaklığı 35 ila 40 derece arasında değişiyor. Daha önce da sondaj yapılan bu bölgede MTA yetkilileri yeniden bir çalışma başlattı. Sıcak su arama çalışmalarındaki hedefimiz daha derinlerde 40 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta su bulmaktır” dedi.

Bölgede çalışmaları yürüten ekibin kamp şefi Yüksek Jeofizik Mühendisi Kürşat Bekar ise, Konya ve civarından jeotermal enerji aramaları projesi kapsamında daha önce Altınekin‘de sürdürülen faaliyetleri tamamladıklarını belirterek, “Şimdi ise Beyşehir‘e bağlı Yeşildağ beldesindeyiz. Burada çalışmalara başladık ve bir süre devam ettirmeyi planlıyoruz. İlk gün intibaları bile gayet olumlu gözüküyor. İnşallah bundan sonraki günlerde yapacağımız çalışmalar da bunu desteklerse olumlu sonuçlar alacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA