Van‘da İlk Resmi Kilise Açıldı

Van‘da yaşayan Hıristiyanların kullandığı ev, Van Belediyesi tarafından verilen izinle kilise olarak ibadete açıldı.

Van‘da İlk Resmi Kilise Açıldı
Ortadoğu ülkelerinden gelip Van‘da kalmak zorunda kalan Hıristiyanlar, yaklaşık 7 yıldır Cumhuriyet Mahallesi‘nde bulunan 2 katlı bir evde ibadet ediyorlardı. Hıristiyanlar ibadet için kullandıkları evi resmi olarak kullanmak amacıyla 2007 yılında Van Belediyesi‘ne ‘dini ruhsat tahsisi‘ için müracaat etmişti. Van Belediyesi tarafından cemaatin talebi kabul edilerek, ‘dini tahsis ruhsatı‘ verildi. Cumhuriyet Mahallesi‘nde bulunan 2 katlı eve ‘Van Kilisesi‘ tabelası resmen asıldı.

Cemaatin sorumlusu İranlı Ferhat Sohei, mahallede bulunan Van Kilise‘nde ibadet ettiklerini belirtti. Kilisenin Van ve Türkiye için bir zafer olduğunu belirten Sohei, "Yaklaşık 7 yıldır buradayız. Yeni ruhsat çıktı. Burada İranlı var, Süryani var, Kırmançlar var. Cuma akşamı ve pazar günü burada ibadet yapıyoruz. Burası Van‘a ait bir yer ve her zaman kapımız herkese açık. Herkesin Van ile ilgili düşünceleri farklıydı. Ama burada herkes bize çok iyi davranıyor. Çevremizde bize rahatsızlık verecek hiçbir

durum bugüne kadar yaşamadık. Bu Van ve Türkiye için büyük bir zaferdir. Buraya gelenler buradan faydalanacaklar. Türkçe, Kürtçe, Farsça, İngilizce dillerinde dualar edilirken kilisede birçok dilde basılmış İncil ve ilahiler de bulunuyor. Kilisenin giderleri ise yurtdışındaki Hıristiyanlar tarafından karşılanıyor" dedi.

Kaynak: İHA