Pkk’Dan 11 Yıl Sonra Kurtulabildi

PKK’lıların Ağrı Dağı Sinek Yaylası’nda çadır basarak 15 yaşında iken zorla kaçırdığı genç kıza mahkeme’den AB kriterli karar çıktı: ‘Örgüte hür iradesi ile katılmamıştır’.

Pkk’Dan 11 Yıl Sonra Kurtulabildi
Mahkeme heyeti S.G.’yi TCK’nin 221-2 maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan faydalandırarak, hakkında ceza verilmesine yer olmadığına oy birliği ile karar verdi. Genç kız S.G. tahliye edilerek serbest bırakıldı. S.G hakkında, Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütü üyesi olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı.

Iğdır’ın Aralık İlçesi’nde oturan ve Küçük Ağrı Dağı’ndaki Sinek Yaylası‘nı basan bir grup terörist tarafından 15 yaşında iken kaçırılan ‘Berivan’ kod S.G. (26) Ağrı Dağı üzerinden örgütün Metinan, Zap, Hakurk, kamplarına götürülmüştü. Kandil Dağında bulunduğu günlerde örgütten kaçan ve Irak’ın Süleymaniye Kenti’ne yerleşen S.G. geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

‘İKİ KEZ KAÇTIM, HÜCRE CEZASINA ÇARPTIRILDIM’

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde terör örgütü üyesi olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılan S.G. verdiği ifadesinde ,”Ailemle birlikte yaylada iken çadırı basan eli silahlı bir grup önce ekmek istedi. Daha sonra silahı babamın kafasına doğrultarak, öldürürüz’ tehdidiyle beni zorla kaçırdılar. Ağrı Dağı üzerinden İran’ın Dambat Kampı’na götürüldüm. Burada iki yıl kaldıktan sonra Kuzey Irak’a götürüldüm. Örgüt içinde kaldığım süre içinde hiçbir silahlı eyleme katılmadım. Bir iki kez kaçmaya teşebbüs ettim. ‘ihanet etmek’ suçundan bir ay hücre cezası aldım. Çocuk yaşta kaçırıldım. Yıllar sonra aileme kavuştuğum için çok mutluyum.’ dedi.

Kaynak: İHA