Madımak Anma Törenlerinde Kısa Süreli Arbede (1)

Sivas olaylarının 18.

Sivas olaylarının 18. yıldönümünde ölenleri anmak üzere Sivas‘a gelen yaklaşık 5 bin kişilik grup ile otel önünde güvenlik şeridi oluşturan polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, ellerindeki pankart sopalarıyla kendilerine vuranlara biber gazı kullanınca bir anda ortalık savaş alanına döndü. Organizasyon komitesinin sağduyu çağrısı ve polisin itidalli tutumu üzerine olaylar kısa sürede kontrol altına alındı.

    Öğle saatlerinde Ethembey Parkı‘nda toplanan grup, sloganlar eşliğinde Mevlana Bulvarı‘nda kortej oluşturdu. Sivas Valiliği önünde yürüyüşe katılan CHP milletvekilleri Süheyl Batum, Malik Ejder Özdemir ve diğer partililer Madımak Oteli‘nin önüne kadar geldi. Burada 18 yıl önceki olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının isimleri okunduktan sonra içeri girişler sırasında arbede yaşandı.

    Ölenlerin yakınları ve vekiller, daha önce Madımak Oteli olan yeni adıyla Bilim Kültür Merkezi önünde beklerken, diğer taraftan anma programı konuşmalarla devam etti. Katılımcılar, otelin üzerinde ne yazarsa yazsın kendileri için utanç müzesi olduğuna vurgu yaptı. Otele yaklaşık 15 metre mesafede duran ölenlerin içeri girmeyi bekliyor.