Kütahya Taburu Yola Çıkıyor

Kütahya Jandarma Taburu’nun Kastamonu’ya taşınmasının kesinleşmesinden sonra başlayan çalışmalar 12 Haziran seçimleri sonrasına bırakılmıştı. Seçim sonrasına kalan taşınma işleminde hiçbir sorun taburun kalmazken yola çıkacağı öğrenildi.

Uzun zamandır devam eden taşınma çalışmalarında sona gelinerek hazır hale getirilen taşınma kolilerinin yer alacağı askeri konvoy bugün yola çıkacak. Kastamonu ekonomisine ciddi katkılar sağlaması beklenen yeni askeri birlik, taşınma işlemlerini 22 Temmuz Cuma günü tamamlayarak faaliyetlerine başlayacak. Ayrıca Kütahya Taburunun taşınması nedeniyle bu dönem asker kabulü de yapılmadı.

1200 ASKER, 80 RÜTBELİ GELECEK

Yaklaşık iki yıldır gündemde olan Kütahya’daki Jandarma 1. Er Eğitim Taburu’nun Kastamonu’ya taşınması söylentileri birkaç ay önce kesinlik kazanarak taşınma çalışmaları seçim sonrasına bırakılmıştı. Kütahya’daki askeri birlikte uzun süredir devam eden taşınma çalışmaları sona ererken askeri konvoyun bugün Kastamonu’ya gelmek için yola çıkacağı öğrenildi. Tabur ile beraber 1200 yeni asker ve 80 rütbeli personelin taşınma işlemleri ile birlikte Kastamonu’ya nakledilecek. Tabur bünyesinde bulunan diğer 20 rütbeli personelin ise tayinleri başka bölgelere çıktı.

KİRALIK EVLER KALMADI

Kütahya’daki Jandarma 1. Er Eğitim Taburu’nun Kastamonu’ya taşınacak olması ve seçimlerden hemen önce öğretmen atamaları ile yazın gelmesiyle birlikte yaşanan tayin atama furyasından sonra Kastamonu’da kiralık evler yok denecek safhaya geldi.

Daha önceden başlayan emlak piyasasındaki büyük hareketliliğin yaz dönemi boyunca devam edeceği öğrenildi. Bununla beraber taburun taşınması nedeniyle çok sayıda askeri personel aileleri ile birlikte Kastamonu’ya gelerek ev tutma çalışmasında bulunuyor.

KÜTAHYA TEPKİLİ, KASTAMONU SEVİNÇLİ

Kütahya Jandarma 1. Er Eğitim Taburu’nun Kastamonu’ya taşınması nedeniyle esnaf ve halktan siyasiler büyük tepki aldı. Günden güne ağırlaşan ekonomik koşullar karşısında Kastamonu’da esnaf ve sanatkarların özellikle öğrenci ve asker sayesinde ayakta kalmasın yüzünden Kastamonulular büyük sevinç yaşadı.

Kastamonu’da esnaf ve sanatkarlara ciddi katkılar sağlayan iki bacasız fabrikadan Üniversite ve Kastamonu Jandarma 1. Er Eğitim Taburu ekonomik girdilerde ilk sıralarda yer alırken esnaf ve sanatkarlarımıza büyük katkılar sağlayacak.

Kaynak: İHA