Kars’Ta Şap Paniği

Kars Tarım İl Müdürlüğü’nce Hayvan Pazarı şap görülmesi üzerine kapatıldı. Kars Tarım İl Müdürlüğü’nce 2’nci bir emre kadar kapatıldığı için Hayvan Pazarı’na hayvan giriş çıkıları da yasaklandı.

Kars Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Reşat Tazegül, Kars’ta şap hastalığı mihrakları çoğaldığı için şap hastalığıyla mücadele kapsamında hayvan pazarının ikinci bir emre kadar kapatıldığını belirtti.

Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Reşat Tazegül, “Aşılama yetersiz kaldığı sebebiyle hayvan hareketlerine kısıtlama getirdik. Bu sebeple de hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. Kapatılmasını hastalığın gidişatına göre değerlendireceğiz” dedi.

Sağlık taramalarının devam ettiğini belirten Tezagül; “Merkezde 6 mihrakımız da hastalık görüldü. Bunlarla ilgili gerekli dezenfeksiyon ve numune alarak tıp tayini yaptırıyoruz. Böylece değerlendirmelerimizi yapacağız. Kasaplık özellikle, et kesim için sevklerde bir kısıtlama getirilmedi. Yine yayla sevklerinde kısıtlama getirilmedi. Hastalık çıkan mihraklarda aşılama yapamıyoruz. Çünkü aşılama ilkbahar döneminde yapıldı. Hastalık mihrakına aşı yapılmıyor. Çevre mihraklarını değerlendireceğiz. Çevre bölgeleri değerlendireceğiz ona göre kararımızı vereceğiz” diye konuştu.

Şap dolayısıyla Kars’ta 6 köy de karantina alındı. Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin il genelinde tarama yaptıkları kaydedildi.

Kaynak: İHA