CHP'li Sayan: Ben olsam aday göstermezdim

CHP eski Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Savcı Sayan, "Ben Genel Başkan olsaydım Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün'ü milletvekili adayı göstermezdim." dedi. CHP'de Haberal ve Balbey'den daha önemli konuların olduğunu dile getiren Sayan, Haberal ve Balbay'ın bağımsız aday olmaları durumunda seçilemeyeceklerini savundu.

CHP'li Sayan: Ben olsam aday göstermezdim
CHP eski Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Savcı Sayan, "Ben Genel Başkan olsaydım Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün’ü milletvekili adayı göstermezdim." dedi. CHP’de Haberal ve Balbey’den daha önemli konuların olduğunu dile getiren Sayan, Haberal ve Balbay’ın bağımsız aday olmaları durumunda seçilemeyeceklerini savundu.

Sayan, katıldığı bir televizyon programında CHP’nin Ergenekon sanıkları yerine örgütün içinden gelen daha değerli insanlardan aday göstermesinin doğru olacağını belirtti. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın bağımsız aday olmaları durumunda seçilemeyeceklerini ifade eden Savcı Sayan, "Dolaysıyla bu kişiler CHP’nin oyları ile seçildiler. Kendi oyları ile değil. Vatandaş bu kişilere oy vermedi, CHP’ye oy verdi.” diye konuştu.

Darbeciliği dünyanın en ağır suçu olarak gördüğünü söyleyen Sayan, dünyanın neresi olursa olsun, hangi suç olursa olsun darbeciliğin onlardan daha kötü bir suç olduğunu belirtti. CHP’de Haberal ve Balbay’dan daha önemli konuların olduğunu dile getiren Savcı Sayan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Son 7-8 ay içinde CHP’nin yaşadıkları sıkıntılara bakarsanız durumu anlarsınız. Hep sıkıntılar CHP’ye sonradan gelenlerin yaşattığı sıkıntılar görülüyor. CHP’nin içinden gelen, tabandan gelip basamakları tek tek çıkan insanların söylemleri hiçbir zaman CHP’nin başına bela olmamıştır. Süheyl Batum, Binnaz Toprak gibi sonradan CHP’ye girip de bir türlü partiye ayak uyduramayanların söylemleri hep partiyi sıkıntıya sokmuştur. Biz CHP’yi Süheyl Batum’laştıracak mıyız yoksa Süheyl Batum’u mu CHP’leştireceğiz? Bütün sorun burada. Keşke içimize yeni gelen arkadaşlar bir dönem ilçe, il başkanlığı ve yönetimde bulunsa da sonra milletvekili olsalardı belki bu kadar sıkıntı yaşamayacaktık. Kendilerini CHP’nin en üst yönetiminde bulan bu insanların söylemlerini ne biz CHP’liler ne de vatandaş beklemiyordu.”

CHP’nin hiçbir zaman din pazarlığı yapmayacağını, ancak dindar insanlara da saygı göstereceğini ifade eden Sayan, Binnaz Toprak’ın ayete yaptığı söylemi parti içinde rahatsızlık yaptığı gibi halk arasında da tepki ile karşılandığını söyledi. Sayan, "Mesela Hurşit Güneş’in ‘Cuma Namazı‘nı kaza edelim‘ söylemi CHP içinde ciddi rahatsızlığa neden oldu. İnsanlar bilmedikleri konularda konuşmayacak. Ben bugün Cuma Namazı‘na gittim. Çıkışta bir arkadaşım ile karşılaştım. Bana ‘CHP’liler de Cuma Namazı‘na gelir mi?‘ diye takıldı. Bu beni gerçekten çok üzdü. Ya biz kendimizi topluma tanıtamamışız ya da toplum bize önyargı ile yaklaşıyor.” diye konuştu.