Başkan Aldırmaz’Dan İha’Ya Özel Açıklamalar

Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Ortak Akıl" sloganıyla başlatılan işbirliği çerçevesinde, bu zamana kadar gelinen süreci değerlendirerek, kentin gelişmesi bakımından birçok alanda "Ortak Başarı"nın sağlandığını ve bunu devam ettirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Başkan Aldırmaz’Dan İha’Ya Özel Açıklamalar
Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Ortak Akıl" sloganıyla başlatılan işbirliği çerçevesinde, bu zamana kadar gelinen süreci değerlendirerek, kentin gelişmesi bakımından birçok alanda "Ortak Başarı"nın sağlandığını ve bunu devam ettirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi merkezli ihale yolsuzluğu iddiaları ve akabinde gelen bazı tutuklamaların, "Ortak Akıl Projesi"ne zarar vermediğini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye binasındaki makamında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başkan Vekili Aldırmaz, 25 yıllık geleneksel yönetimi, görevde bulunduğu 1 yıl içerisinde, alışılmışın dışına çıkardığını ifade etti. Adana‘nın büyük bir metropol şehri olduğunu belirterek, bölgenin merkezi konumunda bulunduğuna dikkat çeken Aldırmaz, "Burada herkesin uzmanlık alanına göre, bütünün görüşünü alıp planlamak gerekir. Adana‘nın geleceğinin planlamasını yapıyorsunuz. Bir tek kişinin görüşü ile yapılamayacak kadar önemli ve büyük mesuliyet içerir. O nedenle başarı sağlamak için ortak kararlar alınması şiddetli bir zorunluluktur" dedi. Ortak değerlendirme ve planlama yapmanın bir mimar veya Belediye Başkan Vekili olarak kendisinin yetersiz kaldığı anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayan Aldırmaz, "Bütün insanların ortak görüşünü alarak, ‘Adana‘yı geleceğe nasıl taşırız?‘ bunun hazırlığını yapıyoruz. İstanbul‘da da ‘Ortak Akıl‘ın bir benzeri yürütülüyor. Oradaki belediye başkanı da, ölçü çok büyük olduğu için, Sayın Başbakan‘ın, Bakanların ve odaların desteğini alarak hizmet yapıyor. ‘Ortak Akıl‘ı Adana‘da dillendirdik. 20-25 yıldır insanların bir araya gelmesini sağlayamamıştık. Şimdi hem morale, hemde hatasız bir şekilde kaynakları harcamaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

Daha hızlı ve verimli olabilmek için yalnızca Adana‘da ki dinamiklerin bir araya gelmesinin yeterli olmayacağını savunan Başkan Vekili Aldırmaz, "Hükümet desteğinin alınması da esastır. Geçen seçimler öncesi Adana‘ya birçok alanda yatırım sözü verilmesi, ‘Ortak Akıl‘ın başarısı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Adana‘ya geldi. Onlara kendimizi çok iyi anlattık. Projeleri ve Adana‘yı tanıttık. Adana‘nın ihtiyaçlarını tespit ettiler ve ona göre müjdeleri verdiler. Kısa zamanda inşaatlarına başlanmasını beklediğimiz, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, stadyum, sağlık kompleksi, adliye sarayı... Bunların tamamı, Adana‘nın biriken sorunlarının ortadan kaldırılması için bir fırsat oldu." dedi. Aldırmaz, şunları söyledi; "Ortak Akıl, Ortak Başarı dememizin nedeni, enerjimizi içe dönük harcamadan, kaynaklarımızı doğu olarak yönlendirmektir. Türkiye‘de 3 tane merkez oluşuyor. Yönetim merkezi Ankara, Finans merkezi İstanbul, Ticaret merkezi Adana. Eğer Türkiye‘nin bu merkezini oluştururken, hem ‘Ortak Akıl‘ın, hem bölgesel işbirliğinin hem de ilgili bakanlıkların desteğini almak zorundayız. Ana hedefimiz, Adana‘da ki işsizliği, Türkiye ortalamasının altına düşürmek. Göç bizim zenginliğimizdir, ancak ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Diğer taraftan bir bakarsanız, 2009 verilerine göre, 2,5 trilyon lira bankada mevduatımız da var. Biz projeler üreterek, işadamlarımızın önlerinde ki engelleri kaldırarak, hükümet desteğini sağlayarak, bu mevduatı ekonomiye kazandırırsak zenginliğimiz olan genç nüfusu istihdam edebiliriz. Adana kendi bünyesinde, kendi kaynağıyla işsizliği çözebilecek durumdadır. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah hükümet kurulduktan sonra da milletvekillerimizden de destek alacağız."

"GEÇMİŞTE YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARACAĞIZ"

Adana‘nın yarım asırdır sürekli geriye gittiğini ve zaman içinde kendinden sonra gelen illerin gölgesinde kaldığını belirten Aldırmaz, kaybetmenin sebebini şöyle açıkladı; "Şimdiye kadar hep birbirimizin, dostlarımızın, arkadaşlarımızın iyi yönlerini değil kötü yönlerini gördük. Kötü yönlerini dillendirdik, iyi yönlerini küçümsedik. Bizim artılarımız, eksilerimizden çok çok fazla. Şimdi birbirimize destek oluyoruz, birbirimizin eksiklerini gideriyoruz. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Organize Sanayi ve bütün oda ve sivil toplum örgütleri hepimiz tek bir amaç için uğraşıyoruz; Adana‘nın büyümesi, Adana‘nın gelişmesi... İlk defa böyle bir sinerji yakaladık, bunu da en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz."

Sağlanan sinerji ile Adana‘nın geleceğe güvenle baktığını kaydeden Aldırmaz, seçime yönelik yatırım yapmadıklarını ve bu şekilde düşünmenin büyük bir hata olacağını ifade ederek, "Seçim hesabı yapan herkes hata yapar. Seçimler için önümüzde 3 yıl var. Ve biz bu 3 yıl içerisinde, burada kaldığımız müddetçe, doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eğer bir seçim olur veya şartlar değişir görev değişikliği olursa, yaptığımız projeleri devam ettirecek zihniyet oluşsun çabasındayız. Kişiler önemli değil, zaten ‘Ortak Akıl‘ dediğin zaman belediye başkanı bir kişi değildir. Belediye Başkanı sadece koordinatördür" dedi. Aldırmaz, son dönemlerde adı ihale yolsuzluğu iddialarıyla gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi‘nin, bu olumsuz durumdan etkilenmediğini ve "Ortak Akıl Projesi"nin daha bir uyum içinde devam ettiğini belirterek, "Geçmişte yaşananlardan ders çıkaracağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA