Ankara Festivali başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği ''Uluslararası Büyük Ankara Festivali''nin bugün kapılarını ziyaretçilere acaçak, ünlü sanatçıların yanı sıra 16 ülkeden de 500 dansçının festivale katılacağı açıklandı.

Ankara Festivali başlıyor
Uluslararası Büyük Ankara Festivali başlıyor. Ankara Festivaline ziyaretçi akını bekleniyor. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin bu sene 4'üncüsü düzenleniyor. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'ne sanatçıların yanı sıra 16 Ülkeden dansçılar da katılaçak. Uluslararası Büyük Ankara Festivali eski hipodrumda. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin açılış sanatçısı Ebru Gündeş olacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği “Uluslararası Büyük Ankara Festivali” bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, festival dolayısıyla bugün 16 ülkeden gelen 500 dansçı ile festivale katılacak diğer gruplar, saat 11.00’de Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin ardından, Atatürk Kültür Merkezi’nde 2-10 Temmuz’da gerçekleştirilecek Büyük Ankara Festivali başlayacak.

Türkiye’nin en geniş katılımlı festivali haline gelen Büyük Ankara Festivali, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek. Başkentin ortasında, tüm ziyaretçilerin ücretsiz ulaşımla çok kolay erişebileceği festivalde çocuklar, yaşlılar, gençler, öğrenciler, çalışanlar tatilini Ankara’da geçirenler bir yılın yorgunluğunu, her gece birbirinden ünlü sanatçıların vereceği konserler, farklı ülkelerden gelen halk oyunları grupları, sirk, eğlenceler, yarışmalar, adrenali yüksek spor gösterileri gibi etkinliklerle üzerlerinden atacak.

Festivalin ilk gecesinde Ebru Gündeş ve Murat Boz sahne alacak. Daha sonraki günlerde, Ziynet Sali, Emre Aydın, Zara, Alişan, Sıla, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Gülşen, Gülben Ergen, Eda Karaytuğ, Ferhat Göçer, Niran Ünsal, Sibel Can ve Özcan Deniz konser verecek.

Ankara Festivali başlıyor

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ EKİPLERİ ANITKABİR'DE


Büyükşehir Belediyesi" href="https://www.beyazgazete.com/ankara-buyuksehir-belediyesi.html">Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Büyük Ankara Festivali"ne katılan 16 ülkeden 500 dansçı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'i ziyaret eden heyete başkanlık eden Büyük Ankara Festivali Uluslararası Halk Dansları Bölümü Koordinatörü Taner Bozkuş, mozoleye çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından heyet, Anıtkabir Müzesi'ni gezdi. Bozkuş, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bozkuş, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Yurtta barış, Cihanda barış" sözünden yola çıkarak dünya barışına katkı sağlamak ve dünya gençliğini bir araya toplamak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini ve bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bozkuş, "Folklorün dünyanın ortak dili olduğunu düşünerek, bu halk dansları bölümünü oluşturmaya başladık ve dördüncü kez festival için biraraya geldik. Bu sene daha da büyüyerek 16 ülkeden 500 kadar dansçı gencimiz burada. Tüm Ankara ve Türkiye'ye gösterilerini sunacaklar. Bu vesile ile böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı ve önümüzü açtığı için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu arada Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan, İran, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya, Azerbaycan, Moldova, KKTC, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Başkürdistan ve Türkiye'den 500 dansçının katılımıyla saat 14.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak olan festival boyunca, 62 güvenlik kamerası, zabıta görevlileri, belediye şirketlerinin güvenlik elemanları ve 500 sivil polis güvenliği sağlayacak.

Gündüzleri birbirinden güzel ürünlerin sergilendiği stantlarda alışveriş yapıp, alanın dört yanındaki gösterileri izleme şansı bulan misafirler, akşamları ise tam bir şölen havasındaki ünlü yıldızların birbirinden güzel konserlerinde eğlenceli vakit geçirecekler.

ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK

Büyük Ankara Festivali'nde birbirinden ünlü ses sanatçıları da konserleriyle Başkentlileri coşturacak. Vatan Şaşmaz ve Fırat Paşayiğit'in sunuculuğunu üstleneceği ve sponsorlar tarafından getirilecek 16 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği konserler dışında, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle katılacak.

Şarkıcı İbrahim Tatlıses ile yarın (3 Temmuz Cumartesi) açılışı yapılacak Festival Konserleri'nin programı şöyle:

3 Temmuz Cumartesi İbrahim Tatlıses

4 Temmuz Pazar Kutsi-Ziynet Sali

5 Temmuz Pazartesi Mustafa Ceceli-Bengü

6Temmuz Salı Ebru Gündeş

7 Temmuz Çarşamba Zara-İsmail Türüt-Karadeniz Folklor Ekibi

8 Temmuz Perşembe Sami Savni Özer-Erkan Mutlu

9 Temmuz Cuma Sümer Ezgü-Işın Karaca

10 Temmuz Cumartesi Ferhat Göçer-Safiye Soyman- (210 Çiftin Düğünü de yapılacak)

11 Temmuz Pazar Gülşen-Orhan Ölmez"