Uluslararası Büyük Ankara Festivali 2011

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği ''Uluslararası Büyük Ankara Festivali''nin bugün kapılarını ziyaretçilere acaçak, ünlü sanatçıların yanı sıra 16 ülkeden de 500 dansçının festivale katılacağı açıklandı.

Uluslararası Büyük Ankara Festivali 2011
Uluslararası Büyük Ankara Festivali başlıyor. Ankara Festivaline ziyaretçi akını bekleniyor. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin bu sene 4'üncüsü düzenleniyor. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'ne sanatçıların yanı sıra 16 Ülkeden dansçılar da katılaçak. Uluslararası Büyük Ankara Festivali eski hipodrumda. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin açılış sanatçısı Ebru Gündeş olacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği “Uluslararası Büyük Ankara Festivali” bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, festival dolayısıyla bugün 16 ülkeden gelen 500 dansçı ile festivale katılacak diğer gruplar, saat 11.00’de Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinin ardından, Atatürk Kültür Merkezi’nde 2-10 Temmuz’da gerçekleştirilecek Büyük Ankara Festivali başlayacak.

Türkiye’nin en geniş katılımlı festivali haline gelen Büyük Ankara Festivali, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek. Başkentin ortasında, tüm ziyaretçilerin ücretsiz ulaşımla çok kolay erişebileceği festivalde çocuklar, yaşlılar, gençler, öğrenciler, çalışanlar tatilini Ankara’da geçirenler bir yılın yorgunluğunu, her gece birbirinden ünlü sanatçıların vereceği konserler, farklı ülkelerden gelen halk oyunları grupları, sirk, eğlenceler, yarışmalar, adrenali yüksek spor gösterileri gibi etkinliklerle üzerlerinden atacak.

Festivalin ilk gecesinde Ebru Gündeş ve Murat Boz sahne alacak. Daha sonraki günlerde, Ziynet Sali, Emre Aydın, Zara, Alişan, Sıla, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Gülşen, Gülben Ergen, Eda Karaytuğ, Ferhat Göçer, Niran Ünsal, Sibel Can ve Özcan Deniz konser verecek.

Uluslararası Büyük Ankara Festivali 2011

Festivale 16 ülkeden gelen halk dansları toplulukları da ülkelerini danslarıyla tanıtacak.

Büyük Ankara Festivali’nde vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış sokakları ve yüzlerce stanttan, birbirinden farklı ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı bulacak.

Festivalin en iddialı gösterilerinden biri de motokrosçuların akrobasi gösterileri olacak.