Alex: Zor bir sene olacak

Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza, sezona son şampiyon takım olarak çalışmalara başladıklarını söyledi ve gelecek sezon içinse başarılarla dolu bir sezon geçireceklerine yürekten inandığını ifade etti.

Alex: Zor bir sene olacak
Yeni sezon hazırlıklarını Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri‘nde yaptıkları çalışmalarla sürdüren Fenerbahçe‘de kaptan Alex de Souza antrenman sonrası basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex, gelecek sezon ile ilgili hedeflerini, yeni transferleri ve Fenerbahçe‘nin kadrosunu değerlendirdi.

"ZOR BİR SENE OLACAK"


Gelecek sezon ile ilgili düşüncelerini bildiren kaptan Alex de Souza, "Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamladık. Önümüzde bizi bekleyen zor bir sezon var. Bu sezon geçtiğimiz sezondan daha zorlu olacak. Galatasaray geçen yıl istediği gibi bir sezon geçiremedi. Beşiktaş sezona kötü başlamasına rağmen iyi bitirdi fakat onlar için yeterli bir sonuç olmadı. Trabzonspor ve Bursaspor da şampiyon adayları arasında olacak" dedi.

"İLK ANTRENMANLAR FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR"


Alex takımın kamp programı hakkında da görüş bildirirken, "Sezonun açıldığı dönemlerde antrenmanlar sıkı oluyor. Tatilde kaslar gevşiyor. İlk zamanlar kasların toplanması için yapılan antrenmanlarda acılı oluyor tabili. Şu anda fedakarlık gerekiyor. Bu dönemin önemini biliyoruz" diye konuştu.

"SON ŞAMPİYON OLARAK MAÇLARA ÇIKACAĞIZ"


1 aylık hazırlık döneminde Beşiktaş ile yapacakları Süper Kupa maçına kadar hazır duruma geleceklerini ifade eden Alex, "Önümüzdeki sezonun da Fenerbahçe‘miz için başarılarla dolu bir sezon olacağını yürekten inanıyorum. Bu sene Şampiyonlar Ligi‘nde lig şampiyonu olarak Türkiye‘yi temsil edeceğiz. Şampiyonluk yarışı da zorlu olacak bu sene. Son şampiyon olarak maçlarımıza çıkacağız. Bu da bizim adına olumlu noktalarından bir tanesi" ifadelerini kullandı. Zico ile Aykut Kocaman‘ı karşılaştırmanın doğru olmadığını belirten Alex, her hocanın kafasındaki oyun şablonunun farklı olduğunu belirtti.

"İYİ OYUNCULARA KAPI HER ZAMAN AÇIK"


Yeni transferlerle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Alex, "İyi oyunculara Fenerbahçe‘nin kapısı her zaman açık. Emenike Karabük‘te kalitesini ortaya koydu ve iyi geçirdiği bir sezonun ardından buraya geldi. Sezer de aynı şekilde gayet güzel bir performans sergiledi. Serdar Kesimal Kayseri‘de olumlu ve güzel sezon geçirdi. Orhan da Ankara takımlarında geçirdiği güzel sezonların sonrasında hak ettiği yerde" cevabını verdi.

"MİLLİ TAKIMDA OYNAMAYI HAK EDİYORUM"


Avrupa‘da en iyi performans gösteren oyuncu olarak Brezilya milli takımına seçilmesi ile ilgili soru içinse Alex şu ifadeleri kullandı:

"Milli takım konusu beni zamanın da oldukça fazla rahatsız etti ama şu anda rahatsız etmiyor. Milli formayı hak ettiğimi düşünüyorum, ama karar hocanın. Hoca belki de 2014 Dünya Kupası‘nda beni düşünüyor. Ben 2014 yılında 36 yaşında olacağım. 36 yaşında dünya kupasında oynamamam zor görünüyor. Şu anda ülkemin başarılı olmasını istiyorum. Andra Santos‘un başarılı olmasını istiyorum. Brezilya Milli Takımına başarılır diliyorum. Oynamayı hak ediyorum ama karar hocanın."

Alex: Zor bir sene olacak

Kaynak: İHA