Ağrı’Da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Türkiye genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi Ağrı’da da hayata geçiriliyor.

Türkiye genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi Ağrı’da da hayata geçiriliyor.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve TOKİ yetkililerinin Fırat Mahallesi sakinleriyle yaptığı görüşmede mutabakat sağlanırken, Ankara’da yapılan toplantıyla birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi resmen başladı.

TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan ile Ağrı milletvekilleri M. Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman Kotan’ın TOKİ binasında yaptıkları toplantı sonrasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hızlandırılan çalışmalarda sonuca ulaştıklarını ve Fırat Mahallesi ile başlayacak kentsel dönüşümün belirtilen takvime uygun olarak önümüzdeki yerel seçimler öncesinde sonuçlanacağını kaydetti.

Karabel, “Vilayet evi çevresinde bulunan Fırat Mahallesi ve diğer kentsel dönüşüm kapsamına alınan mahallelerimizde süratle sonuca gideceğiz. Bunu yaparken de vatandaşımızı mağdur etmeyecek ve kendilerinin rızasını alacağız. Başbakanımızın talimatlarıyla, vatandaşımızın alım gücünü de dikkate alarak, yüzde 20-30 indirime gideceğiz. Kentsel dönüşümün Ağrılı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

AĞRI’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Toplantı öncesinde, TOKİ Başkanı ve Belediye Başkanı Hasan Arslan ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmede, kentsel dönüşümle birlikte doğalgazın Ağrı‘da kullanılmaya başlayacağını belirten Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, TOKİ Başkanı konutlarda yapılacak indirimin yüzde 30 olmasını istediklerini kaydetti.

TOKİ Başkanı Karabel’in, siz yüzde 30 diyorsanız öyle olsun demesi üzerine Vali Yerlikaya, bütün Ağrılılar adına TOKİ Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini ve çalışmaların biran önce sonuçlanması dileğini belirtti.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise uzun süredir devam eden çalışmaların olumlu sonuçlanmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ağrı’nın daha iyi bir kent vizyonuna kavuşması için çalışacaklarını belirtti.