60 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ebelik lisans tamamlama programını büyük bir azim göstererek bitiren 60 yaşındaki 3 torun sahibi 41 yıllık ebe Vesile Bal, diplomasını aldı.

OMÜ Uzaktan Eğitim Programı kapsamında Türkiye genelinde Ebelik Lisans Bitirme Programı‘na katılan 3 bin 300 yüksekokul mezunu ebeden 2 bin 600‘ü, 2 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak mezun oldU. OMÜ Kurupelit Yerleşkesi‘nde düzenlenen mezuniyet töreninde, yıllardır hizmet veren ebeler kep giydi.

Törende en dikkat çekici isim, 60 yaşındaki 3 çocuk ve 3 torun sahibi Vesile Bal‘dı. Aydın‘ın Didim ilçesindeki Devlet Hastanesi‘nde 41 yıldır hemşirelik yapan Vesile Bal, mezun olduğu üniversiteye gelerek diğer meslektaşları gibi diplomasını aldı. 1970 yılında sağlık meslek lisesinden mezun olan, 1995 yılında yüksek okuldan mezun olan Bal, en yaşlı üniversite mezunu olarak örnek gösterildi. Vesila Bal, "Yıllardır sağlık sektöründe hizmet veriyorum. Bize tanınan eğitim hakkını en iyi şekilde kullanarak

bu yaşımda okuyup üniversiteyi bitirdim. Kendimi çok genç hissediyorum. Halen çalışıyorum, dünyaya biraz erken geldiğimi düşünüyorum. Birçok şeyi yaşlandıktan sonra yapma imkanım oldu ama okumanın yaşı yok" dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Türkiye‘nin son iki yılda uzaktan eğitim konusunda ciddi projeler geliştirmeye başladığını, ancak bazı lobilerin buna engel olmaya çalıştığını söyledi.

OMÜ Uzaktan Eğitim Müdürü Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Sağlık Meslek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitim Genel Müdürü İdris Yaşar, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, mezunlara diplomalarını verdi.

Kaynak: İHA