'Türkiye'yi kan revan içinde bırakmak için bu adım atıldı'

Star Gazetesi Yazarı Mehmet Altan, demokratik özerkliğin sonuç itibariyle iktidar kavgası olduğunu ifade ederek, "kimi senaryolara göre, Türkiye'yi kan revan içinde bırakmak isteyen bir grubun bir stratejisi olarak atılan bir adım. Bu Türkiye'yi felakete götürür" dedi.

'Türkiye'yi kan revan içinde bırakmak için bu adım atıldı'
Star Gazetesi Yazarı Mehmet Altan, Habertürk ekranlarında yayınlanan 1 Gün programının dün akşamki bölümüne konuk oldu. Altan, Demokratik Toplum Kongresi'nin Demokratik Özerklik ilanını değerlendirdi.

"Türkiye'de gerçekten dünya insan odaklı başka bir yere gidiyor" diyen Altan, "Mesela orada ölen çocukların hesabı kim soracak bilmiyorum. Çünkü Dağlıca, daha önceki Aktütün bunların sonuçlarını ben öğrenemedim. Hep soruşturma açıldığı söyleniyor fakat bunun suçlusu var mı, yok mu, soruşturma ne oldu bunu hiç duymuyoruz. Çünkü o sırada eğer hata varsa, o hatadan dolayı yiten giden çocuklarımızın çok değerli olduğuna inancımızın çok yüksek noktada olduğunu düşünmüyoruz. Ondan dolayı da bu tür facialarda bir soruşturma başlıyor, sonuç alınamıyor" şeklinde konuştu.

Bugün itibariyle demokratik özerkliğin sonuç itibariyle yönetme kavgası, iktidar kavgası olduğunu söyleyen Mehmet Altan, "Halbuki artık yönetim önemli değil, nasıl yöneteceğin önemli, insanlar önemli. Onun için onu anlamlı bir süreç olarak bulmuyorum. Ama kimi senaryolara göre, Türkiye'yi kan revan içinde bırakmak isteyen, barışı da istemeyen bir grubun bir stratejisi olarak atılan bir adım. Bu Türkiye'yi felakete götürür, bunun içinden kimse hayırla çıkamaz" diye konuştu.