Sarıkamış‘ta Sağanak

Kars‘ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve ahırlarda su baskını meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, yağışın ardından Şehitler Mahallesindeki dere yatağının taşması sonucu, yerleşim birimindeki 12 ev ve 10 ahırı su bastı, bazı evlerin içi çamur deryasına döndü.

Sarıkamış İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak yağışın ilçede etkili olduğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin su baskınlarının bulunduğu yerlerde gerekli müdahaleyi yaptığını belirten Özbilen, ‘‘Dere yatağının taşmasıyla birlikte Şehitler Mahallesinin alt kısmındaki ev ve ahırları su bastığı bilgisi üzerine söz konusu mevkiye 1 greyder, 1 kepçe ve 1 vidanjörle 10 kişilik ekip sevk edildi. Can kaybının olmayışı bizi sevindirdi. İl Afet Müdürlüğü ekipleri mahallede hasar tespit çalışmalarına başladı‘‘ diye konuştu.

Özbilen, Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi ekiplerinin hasar gören ve içinde oturulamayacak durumdaki evler için de gerekli çalışmayı başlattığını bildirdi.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş da su baskınından ötürü mağdur olan vatandaşlara gıda, battaniye ve çadır yardımı konusunda hazırlığın yapıldığını, talep üzerine malzeme dağıtımının yapılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA