Beldenin Geleceği Tartışılacak

Nevşehir’in merkeze bağlı peribacaları ve kayadan oyma butik otelleriyle ünlü Uçhisar beldesinin tarihi kültürel değerleri için çalıştay düzenlenecek.

Nevşehir’in merkeze bağlı peribacaları ve kayadan oyma butik otelleriyle ünlü Uçhisar beldesinin tarihi kültürel değerleri için çalıştay düzenlenecek.

Çalıştay; Uçhisar Belediyesi, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Kayseri Şubesi ortaklaşa olarak yapılacak. 25-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak çalıştayın çalışma alanları Uçhisar Kent Girişleri, Cevizlibağ Girişi, Tekelli Yolu Düzenlemesi, Kale ve Yakın Çevresi, Afet Evleri Bölgesi belirlendi.

        Çalıştay; üniversitelerin mimarlık ve şehir planlama bölümlerinden lisans ve lisansüstü düzeyde 25 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Farklı temalar doğrultusunda, belde bütününde çözüme ihtiyaç duyan odaklar üzerine çalışmaların gerçekleştirileceği çalıştay süresince tasarımlar yol gösterici nitelikte konferanslarla desteklenecek ve davetli uzmanların yürütücülüğünde yürütülmesi sağlanacak.

        Çalıştaya davetli uzmanlar şöyle açıklandı: Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, Prof. Dr. Güzin Konuk, Doç. Dr. Emre Madran, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Demir, Öğr. Gör. İnci Olgun, Araş. Gör. Sevgi Türkkan, Faruk Göksu, Gökşin Ilıcalı, Aslı Özbay, Nergis Arifoğlu ve Esra Altıntaş.

        Ayrıca çalışmaları yönlendirmek için Özlem Atak, Neşe Yılmaz Bakır, Demet Dinçer, Umut Doğan, Hikmet Eldek, Hale Kozlu, İnci Olgun, Selen Onur, Duygu Ovacık, Özlem Sümengen, Feride Şener, Sevgi Türkkan, Ceyhan Yücel görev alacak. Seven Yücel de moderatör olarak katılacak.