Su Altında Terörü Protesto Ettiler

Silvan ilçesinde terör saldırısı sonucu 13 askerin şehit edilmesi Fethiye‘deki dalgıçlar tarafından su altında bayrak açılarak protesto edildi.

Fethiye‘de tatil yapan yerli ve yabancı turistlerle birlikte yatla denize açılan Fethiye Sualtı Derneği Üyesi dalgıçlarından Hıdır Arısoy, Caner Öztok, Bekir Tanrıöver ve Hakan Kaplan ile derneğin başkanı Yaşar Yılmaz, Fethiye‘nin Boncuklu koyunda deniz altında mavi sularda terörü protesto ederek Türk Bayrağı ve "Şehitlerimizi Unutmayacağız" yazılı pankart açtılar. Deniz altında bir dakika boyunca şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan dalgıçlar deniz yüzeyine aynı pankart ve Türk bayrağı ile çıkınca

teknedeki turistler tarafından alkışlandı.

Fethiye Sualtı Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, Diyarbakır Silvan‘da ülkemiz ve halkımızı üzen terör saldırısı meydana geldiğini belirterek "Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizi halkımızı üzüntüye boğan olayı Fethiye Sualtı Derneği olarak protesto ediyoruz. Su altı turizmcisi olarak anma töreni yapma ihtiyacı duyduk. Son otuz yıldır bu olaylar devam ediyor gözyaşı dinmiyor. Artık terörün önlenmesini istiyoruz. Duygularımızı deniz altından yansıtmaya çalıştık" dedi.

Dalgıçlar Hıdır Arısoy, Caner Öztok, Bekir Tanrıöver ve Hakan Kaplan da şehitlerimize Allah‘tan rahmet dileyerek; "Gencecik askerlerimizin hain pusu ile şehit edilmesini protesto ettik. Terörün durdurulmasını ve hainlerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dediler.

Kaynak: İHA