M. Kemalpaşa‘da Kafkas Rüzgarı

Adıgey Cumhuriyeti Tahtamukoy bölgesinden gelen NEF Kafkas Kültür ve Dans Grubu, Bursa‘nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gösteri yaptı.

NEF Kafkas Kültür ve Dans Grubu, bir haftalık Bursa gezisi sırasında Mustafakemalpaşa’ya da geldi. Adnan Menderes Meydanı’nda yaklaşık 2 saat süren programda sergilenen danslar ve gösterilere vatandaşlar ilgi gösterdi.

Programın açılışında bir konuşma yapan AK Parti eski Bursa milletvekillerinden Şerif Birinç, “Üzücü bir günün arifesinde, Rusya Federasyonu Adıgey Cumhuriyeti’nden gelen genç kardeşlerimizle aranızdayız. Bu toprakları ecdadımız kolay kazanmadı. Her yerinde ecdadımızın kanı var. Balkanlar’da var, Anadolu’da var. Maalesef son 30 yıl içinde iç karışıklar, dış kışkırtmalar binlerce vatandaşımızın şehit düşmesine, gazi olmasına, sakat kalmasına sebep olmuştur. Biz bunları hak etmiyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar bunu hak etmiyor" dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan NEF Halk Dansları Topluluğu, ‘Hakilaj’, ‘Dağların Dansı’, Goje Guç’ ve ‘Zağatle’ isimli gösteriyle büyük alkış aldılar. Sanatçı Kuytsko Sima da seslendirdiği parçalarla geceye renk kattı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, kafilede yer alan sanatçılara çiçek ve çeşitli hediyeler verirken, Adıgey Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Adıgey Kültür ve Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Bırsırov Batırbıy de Kurtulan’a hediye takdim etti.

Kaynak: İHA