Konya, Bakan Davutoğlu İle Daha Etkin Olacak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, düzenlenen toplantıda gündemi değerlendirdi. Baloğlu, "Bu dönemde Dışişleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu‘nun kabinede bulunmasıyla Konya kabinedeki ağırlığını hissettirdi" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı‘nda düzenlenen toplantıya, Baloğlu‘nun yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanvekili Mustafa Erkuş, İl Başkan Yardımcıları Bestami İnan, Mustafa Yazlık ve Mustafa Kürkçü ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Ak da katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Baloğlu, 12 Haziran seçimleriyle başlayan sürecin sorunsuz bir biçimde devam ettiğini belirterek, "28 Haziran‘da meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı seçimi ve Bakanlar Kurulu‘nun oluşturulmasının ardından Cuma günü meclisimiz 1 Ekim‘e kadar tatile girdi. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Konya, bu seçimlerde teveccühünü bizden yana gösterdi. Seçimlerin ardından Konya milletvekilleri olarak sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandık ve hangi milletvekilinin hangi bakanlığa ve ilçelerden sorumlu olacağını belirledik. Bu dönemde sayın Davutoğlu‘nun kabinede bulunmasıyla Konya kabinedeki ağırlığını hissettirdi. Sayın Kabakçı Meclis İdare Amirliği‘ne, eski vekillerimizden Orhan Erdem de AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. 11 vekilimizin her biri en az 1 komisyonda üye olarak çalışmakta. Bu da Konya‘nın meclisteki ağırlığını gösteren delillerdir" dedi. Seçimlerin ardından çalışmalarına hız verdiklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, şimdiye kadar Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu başkanlığında 4 toplantı yaptıklarını söyledi. Baloğlu; "Yine Konya‘nın tüm STK‘ları, odalar, basın yayın temsilcileri ve bürokratlarla toplantılar yapıyoruz. Konya‘nın geleceği ile ilgili planlamalar yapıyoruz. Amacımız özlenen Konyamıza ulaşmak" şeklinde konuştu.

Türkiye‘nin vahim bir olayla sarsıldığını da dile getiren Baloğlu, "Diyarbakır Silvan‘da 13 askerimiz şehit edildi. Birisi de Konyalıydı. Bu olay gerçekten millet olarak bizleri üzdü ve sarstı. Türkiye ne zaman istikrara kavuşsa iç ve dış güçler Türkiye‘nin önünü kapamak için bu tür olaylara başvuruyor. Biz, sorunların demokratik yollarla çözümünden yanayız. AK Parti olarak teröre bakışımız her zaman bellidir ve bu terörün kökü bir gün mutlaka kazınacaktır" dedi. Konya‘nın projelerinin her 4 yılda bir açıklanan değil, büyük ve devam eden projeler olduğunu ifade eden Baloğlu, "Örneğin Numune Hastanesi projesinin ihale süreci en kısa sürede tamamlanacak ve 2-3 yıl içinde halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Konya‘yla ilgili diğer büyük projelerimiz ise hızla devam ediyor ve en kısa sürede hizmete girerek Konya‘yı bir kültür, tarım ve sanayi kenti haline getirecek" şeklinde ifade etti. Baloğlu, bir gazetecinin, "Konyalı bir bakan yardımcısı atanmasını bekliyor musunuz" şeklindeki sorusuna ise, "Bunun ile ilgili olarak Dışişleri Bakanımız sayın Davutoğlu ile görüştük. Bakan yardımcılığına namzet birçok Konyalı hemşehrimizin olduğu fikrindeyiz. Çalışmalar içerisinde bir değil birkaç bakan yardımcısı ataması bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA