Gesi Köprüsünde Sona Doğru

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Bölgesinde yapımına başlanılan ve şu anda kaldırım ile refuj düzenleme çalışması devam ettiğini söyledi.

Gesi Viyadük çalışmasında derenin toprak hafriyatı ile doldurulduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Viyadük üzerinde toprak dolgusu tamamlanarak her iki yol birleştirildi. Şu anda yolun uzunluğu bin 700 metre olup, önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacaktır. Kenar yaya yolu ile refuj çalışması devam ediyor. 8 bin metrekare kilitli parke taşı dönecektir. Refuj da 50 bin metrekare rulo çim kullanılarak yeşil alan oluşturulacak. Çimler için otomatik sulama sistemi döşendi. Araç güvenliği için 3 bin metre uzunluğunda oto korkuluğu yaptırılmaktadır” dedi.

Gesi yolu üzerinde yapımı tamamlanan bu viyadük (köprü yol) ile sadece Gesi değil bu yol ile bağlantılı Turan, Subaşı gibi yerleşim alanların da oturanlarında ulaşımında rahatlama sağlanacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, yolun kısalması ile hem zamandan hem de yakıttan taslanacağını sağlanacağını daha da önemlisi trafiğin daha güvenli, seri ve kısa olarak yerine getirilmiş olacağını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, yolun şu anda açık olduğunu ancak trafik güvenliği açısından sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini çünkü çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA