Geleceğin arabaları İzmir'de yarıştı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 7.TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'na katılarak gençlere destek verdi.

Tübitak tarafından alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekme amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları ve Hidromil Araba Yarışları'nın finali, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşti. Bakan Ergün, Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'nı uluslararası niteliğe kavuşturmak için TÜBİTAK ile birlikte çalışma yapacaklarını belirterek, "Burada sadece arabalar değil, gençlerin geliştirdikleri teknoloji de yarışıyor" dedi.

Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti'nde gerçekleşen 7.TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'na 33 üniversiteden 37 takım, Hidromil Yarışı'na ise 15 üniversiteden 19 takım katıldı. Yarışmaların finaline Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Devlet Eski Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş katıldı. Yarışmaya katılan tüm üniversitelerin stantlarını gezen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, öğrencilerden arabalarla ilgili bilgi aldı. Yarışmada üçüncü olan Gazientep Üniversitesi'nin arabasını inceleyen Ergün, bu arabayla kısa bir tur attı. Güneş arabası kullanmanın çok keyifli olduğunu belirten Aygün, "Umarım gelecekte bunun klimalılarını yaparlar" diyerek espri yaptı. TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları kategorisinde İstanbul Üniversitesi bu yılla birlikte üçüncü kez birinciliği elde etti. Eskişehir Üniversitesi ikinci olurken, Gaziantep Üniversitesi ise üçüncü oldu.

ŞAMPİYON İZMİR
Hidromil arabaları kategorisinde ise birinciliği Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi 'Posedion' adlı araba ile kazandı. Posedion rakiplerine fark atarken, bu kategoride ikinciliği İstanbul Teknik Üniversitesi, üçüncülüğü ise Uludağ Üniversitesi ekibi kazandı. İzmir ekibi ödülünü Bakan Ergün'ün elinden aldı.

Kaynak: yeniasir