Hande müzisyeni oynayacak

Oyuncu Hande Subaşı, Anadolu Kartalları' filminde müzisyeni oynamak için çello dersleri aldığını söyledi.

TRT ekranlarında yayınlanan 'Elde Var Hayat' dizisinde rol alan Hande Subaşı, dizi sezon finalini yapar yapmaz Eskişehir'de çekilen 'Anadolu Kartalları' filminin setine koştu. Filmde müzisyen 'Burcu' karakteriyle izleyici karşısına çıkacak olan güzel oyuncu, rolü için çello dersleri aldığını söyledi. Mankenliği artık hobi olarak yaptığını belirten ve geçtiğimiz hafta yeni sevgilisiyle görüntülenen Hande Subaşı, artık özel hayatıyla ilgili konuşmama kararı aldığını söyledi.

Anadolu Kartalları'nda bir müzisyeni oynuyorsunuz. Aslında pilotu canlandırmak ister miydiniz?


-Pilot rolünde değilim ama filmin ana karakterlerinden birini oynuyorum. Bir aşk hikayesinin içindeyim. O yüzden pilotların hikayesine dahil oluyorum. Konservatuvarda okuyan, 'Burcu' isminde genç bir müzisyeni canlandırıyorum. Hayalleri olan, çok duygusal bir karakter. Çellist. Müziği çok sevdiğim için 'Burcu' karakteri bana yakın geldi. Yaşadıkları benim için çok etkileyici. Ama pilot rolünü oynasaydım, o da benim için enteresan olurdu.

YÜKSEKTE OLMAYI SEVERİM

Filme dahil olmadan önce uçmaya özel bir ilginiz var mıydı?


-Hiçbir zaman uçak fobim olmadı. Yüksekte olmayı severim. Beni korkutan bir durum değil. Oyuncu arkadaşlarımın birçoğunun çocukken pilot olma hayali varmış. Ama benim böyle bir hayalim olmadı.

Rolünüz için çello dersleri aldınız mı?


-Evet, aldım. Çok zorlu bir süreçti. Çok zor bir enstrümanmış. Enstrüman çalmıyorum ama müziğe ilgim var. Uzun süreli bir ders almaya kalksam bir müzik aleti çalabilirim diye düşünüyorum. Çello zor bir enstrüman ve uzun süre üzerinde çalışmak gerekiyor. İyi çello çalmak için yeterli bir süre olmasa da, rolümü kurtarmak adına iki hafta kadar ders aldım. Çekimlerde performansımdan da memnun kaldılar. Yaptığımız iş çok keyifli, her rolde farklı bir tat yakalayabilme şansımız oluyor. Bu projede olmasaydım böyle bir ortama giremeyecek ve çello dersi almayacaktım. Ama film sayesinde farklı keyifler yaşadım.

BAŞTA UMUTSUZDUM


İki haftalık dersin yeterli olup olmayacağı konusunda korkunuz var mıydı?


-Yapmak istediğim ve sevdiğim için sonuna kadar çabalıyorum. Derse ilk başladığımda çok zor olduğu için bir umutsuzluk oldu. Sete gelene kadar içimde bir tereddüt vardı. Ancak yönetmen ve ekibin beklentilerine cevap vermişim. Onlar beğendikten sonra ben de rahat bir nefes aldım.

Sizin için mankenlik mi oyunculuk mu daha ağır basıyor?

-Mankenliği yoğun bir şekilde yapmıyorum. Her zaman oyunculuğa vakit ayırmayı tercih ettim. Mankenlik konusunda da hep seçici davrandım. Mankenliği son üç-dört yıldır hobi olarak yapıyorum. Özel, güzel işlerde iyi markaların ve tasarımcıların işlerinde podyumda olmayı tercih ediyorum. Bütün sene saysanız bir elin parmağını geçmeyecek kadar az podyuma çıkıyorum. Oyunculuk önce geliyor.

BANA ÖNYARGILI YAKLAŞILDIĞINI HİÇ HİSSETMEDİM

Mankenlikten oyunculuğa geçenlere duyulan önyargıyla siz de karşılaştınız mı?


-Aslında oyuncu olup albüm yapmak isteyen insanlara karşı da önyargı olabiliyor. Belki insanların bana belli etmeden bir önyargıları olmuş olabilir. Ancak birlikte çalıştığım hiç kimseden böyle bir davranış görmedim. Bir de ben önüme gelen her işi kabul etmiyorum. Mesela rol aldığım 'Güneşi Gördüm' filminin çok faydalarını gördüm. 'Anadolu Kartalları'nın da oyunculuğumda dönüm noktalarından biri olacağını düşünüyorum.

ÖZEL HAYATIMLA İLGİLİ KONUŞMAM!

Geçtiğimiz haftalarda bir konserde yanınızdaki kişinin yeni sevgiliniz olduğu yazılmıştı. Kendisinin sevgiliniz olduğu doğru mu?


-Bugüne kadar basından hiç kaçmadım; ne sorulursa cevap verdim, özel hayatımı hiç gizlemedim. Fotoğraflar çekildikten sonra arayıp soruyorlar, ancak sonra istedikleri gibi yansıtıyorlar. Ben de artık konuşmama kararı aldım. Özel hayatımla ilgili hiçbir açıklama yapmayacağım. İstedikleri gibi yazabilirler. Ama hiçbir zaman hayatımı kısıtlamayı düşünmüyorum. Bugüne kadar öyle bir mücadeleye girmedim. Bundan sonra da gireceğimi sanmıyorum.