Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Görele‘yi Ziyaret Etti

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Giresun Görele ilçesini ziyaret etti.

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Giresun Görele ilçesini ziyaret etti. Görele’de her yıl düzenlenen kemençe ve horon günleri festivalinde katılan Demircan 8. festivalin ağası seçildi. Beyoğlu ilçesinde yaşayan vatandaşların memleketlerini tanımak amacıyla yapılan gezi 3 gün sürdü. Görele ilçesinin köylerini de kapsayan gezide bir çok köy ziyaret edildi.

    Demircan, gezinin son gününde, İskele Balık Restoran‘da Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

    Demircan yemekte; Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener, Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Parlak, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

    Görele‘nin, Karadeniz‘in şirin ilçelerinden biri olduğunu belirten Demircan, "Rizeli olduğumuz için Görele‘den çok sık geçtim. Ama ilk ziyaretim bugüne nasip oldu. Sizler de takdir edersiniz ki her insan farklıdır. Bir insan olumlu algı hissederken, diğeri de farklı algıya sahiptir. Şahsım olarak, bir kaç yıldır Türkiye‘nin farklı il ve ilçelerini gezdim. Amacım, hep o yöre insanlarını yakından tanımak olmuştur. Çünkü vatandaşlarımız hep ilgi ve şefkat isterler. Bu da ne demektir, gördüğümüz asıl şey insanların kendi güzellikleridir. Demek istediğim, Görele insanının içten samimiyetine güvenirken, güler yüzlülüğü ise beni mest etti." dedi.

    Beyoğlu’nda Anadolu’dan gelen değişik grupların günleri ve geceleri olduğunu ve bu grupların davetlerine katıldığını dile getiren Başkan Demircan, “Öncelikle bu ilçeye gelmiş olmanın mutluluğunu ifade ediyorum. Sebeb-i ziyaretimiz, şehirleri şehir yapan çok kalabalıkları değildir. Biz Beyoğlu’nu anlatırken, farklı dillerin, farklı kültürlerin merkezi diye tanıtıyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak, vatandaşımızı daha iyi tanıma anlamında birkaç yıldır Anadolu’nun il ve ilçelerine ziyaretler düzenliyoruz. Geçen sene Kastamonu ve ilçelerindeydik. Biz bir anlamda da sılay-ı rahim yapıyoruz. İnsanları ziyaret edip bir bardak çayını içiyorsanız, o insanı mutlu ediyorsunuz demektir. Bizim Beyoğlulu vatandaşlarımızı kendi memleketlerinde ziyaret etme projesi kendiliğinden gelişti. Bu sene de Giresun’un Görele ilçesine geldik ve burada 8 ayrı noktaya gittik. Orada Beyoğlu’nu ve Kasımpaşa’yı anlattık. Görele, kendisini tanımlarken kültür ve sanata yakın bir çizgiye oturtmuş olmasının getirdiği bir heyecan gibi gördüm. Demek ki İstanbul’da eşleşmiş olsalar kendilerini Beyoğlu olarak görüyorlar. Karadeniz’in kültür sanat mekanı diyorlar, yani Karadeniz’in Beyoğlu’su olarak tanımlıyorlar kendilerini.” diye konuştu.

    Görele Belediye Başkanı Melikoğlu ise Demircan‘ı Görele‘de konuk etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Melikoğlu, ilçe belediyeler olarak modern ve gelişen bir ilçe olma yolunda yerel yönetimlerle el ele vererek çok güzel işlere imza atmayı hedeflediklerini kaydetti.