Antalya‘nın Kapısı ‘Hadrian‘a Restore Eli

Antalya‘nın merkezinde bulunan Üç Kapılar adıyla anılan Hadrian Kapısı‘nın restoresi için Muratpaşa Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında protokol imzaladı.

130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus‘un Antalya‘yı ziyareti sırasında, ona hitaben yapılan ‘Üç Kapılar‘ olarak adlandırılan Hadrian Kapısı‘nın restoresi için Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak protokol imzaladı. Kentin en önemli noktasında bulunan Antalya‘nın kültür mirasını çağdaş bir anlayışla yeniden kazanmak ve bu doğrultuda kentin cazibesini de arttırmak için yola çıktıklarını belirten Budak, "Bu yapının yasal sahibi Muratpaşa Belediyesi‘dir. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen‘in büyük özveri ve destekleri ile hayata geçireceğimiz bu işbirliği protokolü ile Antalya tabiat ve kültür varlıklarını koruma bölge kurulunun onayına dizayn edilmesine başlayacağız. Antalya tarihinin hangi dönemlerine dair sergilerin açılacağına daha sonra Başkanımla birlikte karar vereceğiz" dedi.

Antalya‘da kültür ve sanat dahilinde yapacakları 9 restorasyon çalışmasından birisinin Hadrian Kapısı olduğunu belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Tarihten günümüze korunabilen Hıdırlık Kulesi, Saat Kulesi ve Hadrian Kapısı kalmıştır. Hadrian Kapısı burçlarının restore işlemini tamamlandıktan sonra ise sergi olarak hizmete girmesini planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA