Yeni Yüzyıl‘da Tercih Günleri Başladı

Uzun ve yorucu bir sınav maratonunu geride bırakan üniversite adayları için tercih günleri başlıyor.

Üniversiteli olmanın hayalini kuranlar sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala üniversitelerin tercih ve tanıtım günleri etkinlerini takip etmeye başladı.

Türkiye‘nin en genç üniversitelerinden Yeni Yüzyıl üniversitesi de kapılarını üniversite adaylarına açtı.

Dr. Azmi Ofluoğlu‘nun Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttüğü ve geçen yıl eğitim-öğretime başlayan Yeni Yüzyıl Üniversitesi, güçlü ve dinamik eğitim kadrosu ile 8 Fakültede 18 bölüm ve 2 Meslek Yüksekokulunda toplam 13 programla bir yılı geride bıraktı. Sağlık hizmetlerindeki 35 yıllık tecrübesini öğrencileriyle paylaşan üniversite ilk mezunları için yüzde yüz iş garantisi verdi.

Bu yıl da belli oranda iş garantisi veren üniversitenin bünyesindeki Sağlık Bilimleri, Fen Edebiyat, Eczacılık, Güzel Sanatlar, İktisadi İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri ile Meslek Yüksek okulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna öğrenci kabul edilecek.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi bu yıl Hukuk Fakültesi için de öğrenci kabulüne başlayacak. Fakülte için 60 kontenjan belirlendi. Adaylar, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için de tercihte bulunabilecek. Bu bölüm için de 5‘i yüzde 100 burslu olmak üzere toplam 50 öğrenci kontenjanı belirlendi.

Yeni bölüm ve programlarıyla, cazip burs imkânlarıyla, öğrenci odaklı bir kent içi üniversitesi olan Yeni Yüzyıl, İstanbul‘dan kopmadan, her yere kolayca ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor.

Adayı öğrencileri ve aileleriyle tanışmak üzere başlattığı hummalı çalışmayı sona erdirdi. Topkapı Ofluoğlu Yerleşkesi‘nde 5 Ağustos‘a kadar sürecek olan ‘Tercih ve Tanıtım Günlerinde üniversitenin akademik ve idari kadrosu yer alacak.

Kaynak: İHA