Urla‘da Sanat Geceleri Başladı

Urla Belediyesi ve Urla Sanat Gönüllüleri işbirliği ile geçen yıl ilki düzenlenen "Urla Sanat Geceleri"nin ikincisi düzenlenen törenle başladı.

Açılışa Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ ve eşi Sedef Tunçağ başta olmak üzere pek çok sanatsever katıldı. Tarihi Zafer Caddesi‘nde yapılan etkinliğin açılış töreninde konuşan Urla Sanat Gönülleri proje danışmanı Sevda Sadıç, 8 gün sürecek etkinlikler hakkında bilgi vererek etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Sadıç, "Etkinliğimiz genç, amatör ancak saygınlığı hızla yükselen bir etkinlik. Geçen

yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimiz büyük yankı uyandırdı ve bu yıl artan sanatçı katılımıyla 8 gün sanatla iç içe olacağız" dedi.

Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ise, "En büyük arzumuz Tarihi Zafer Caddesi‘ni her daim yaşayan, sanat ve sanatçılara ev sahipliği yapan bir yer haline getirmekti. Ne mutlu bize ki bunu başardık. Urla‘nın kültür ve sanat merkezi haline gelmesi için pek çok etkinlik düzenlemeye ve yeni mekanlar kazandırmaya devam ediyoruz. İlçemizin kültür ve sanat alanında ilerlemesi konusunda bizlere destek olan tüm sanatçı dostlarımıza

şükranlarımı sunuyorum ve etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

16-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan "II. Urla Sanat Geceleri" kapsamında 15 sanat dalında 109 sanatçı, 28 etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA