Suriye Hükümeti Protesto Edildi

Türkiye‘nin dört bir tarafından gelen STK temsilcileri, Öncüpınar Sınır Kapısı‘nda basın açıklaması yapmak isteyince çıkan olayların ardından SKT‘lar, Kilis-Öncüpınar Karayolu‘nda basın açıklaması yapmak zorunda kaldı.

Sabah Gaziantep‘te toplanan Sivil Toplum Örgütleri (STK) 80 araçtan oluşan konvoy ile Kilis‘in Öncüpınar Sınır Kapısı‘na geldi. Burada bazı STK‘lıların üyeleri ile Suriyeli günü birlik gidip gelen Kilisliler arasında kısa süre arbede çıkmıştı. Polis, zamanında yaptığı müdahaleyle kavgayı büyümeden önlerken, Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eylemcilerin gitmesini isteyen bazı Kilisliler, "Siz burada Suriye‘yi proteste ederseniz, bizi bu ülkeye sokmazlar. Bizim ekmek kapımız, gidin başka yerde eylem yapın, 13 askerimiz şehit olmuş, şehitlerimize destek açıklaması yapmıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Bu sırada polis sık sık her iki taraflada görüşerek olay çıkarılmamasını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından STKlılar eylemlerine başladı. İlk olarak Kur-An‘ı kerim okunmasının ardından temsilciler söz alarak eylemleri hakkında bilgiler

verdi. Barış için bölgeye geldiklerini ifade eden STK temsilcileri dualar ederek güvercin uçurdu. Kalabalık grup burada balın uçurduktan sonra yaptığı basın açıklamasıyla sınırdan ayrıldı.

Kaynak: İHA